Λόκχαρτ (Fed): Πολύ δύσκολο να μην γίνει αύξηση το Δεκέμβριο

Η τελευταία έκθεση για την κατάστασης της αγοράς εργασίας δεν αφήνει πολλά περιθώρια στην Fed να μην αυξήσει τα επιτόκια το Δεκέμβριο, δήλωσε ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας, Ντένις Λόκχαρτ.

Λόκχαρτ (Fed): Πολύ δύσκολο να μην γίνει αύξηση το Δεκέμβριο

Πρέπει να γίνουν πολλά για να μην αυξήσει τα επιτόκια η Fed τον Δεκέμβριο, μετά την τελευταία θετική έκθεση για την απασχόληση, δήλωσε ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας, Ντένις Λόκχαρτ.

«Το momentum στην απασχόληση είναι σημαντικό. Είναι ένας καλός δείκτης για το συνολικό momentum της οικονομίας» ανέφερε ο κ. Λόκχαρτ. «Για μένα είναι τουλάχιστον πολύ δύσκολο, από καθαρά οικονομικούς όρους, να μην κινηθούμε το Δεκέμβριο» πρόσθεσε.

Ο ίδιος έκανε λόγο για μια «ικανοποιητική έκθεση» του υπουργείου Εργασίας, υποστηρίζοντας πως οι νέες θέσεις απασχόλησης δείχνουν ότι συνεχίζεται η σταθερή πρόοδος προς τους στόχους της Fed.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Λόκχαρτ ανέφερε ότι οι αυξήσεις τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι «πολύ σταδιακές».

«Αναμένω πολύ σταδιακές αυξήσεις επιτοκίων τα επόμενα δύο χρόνια. Δεν βλέπω τα επιτόκια να ανεβαίνουν υψηλότερα για μια παρατεταμένη περίοδο σε μια προγραμματισμένη καμπάνια σύσφιξης» τόνισε.

Ωστόσο, ο κ. Λόκχαρτ προειδοποίησε πως η αναταραχή γύρω από τις εκλογές μπορεί να αλλάξει το outlook για την οικονομία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v