Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Επιτάχυνση στις τιμές κατοικιών τον Οκτώβριο

Οι τιμές κατέγραψαν μηνιαία άνοδο 1,4% τον Οκτώβριο, έναντι αύξησης μόλις 0,3% το Σεπτέμβριο. Σε ετήσιους όρους, οι τιμές ενισχύθηκαν 5,2%. Πρόκειται για σημαντικό δείκτη καθώς όταν μειώνονται οι τιμές τα νοικοκυριά περιορίζουν τις δαπάνες.

Βρετανία: Επιτάχυνση στις τιμές κατοικιών τον Οκτώβριο

Σημαντική μηνιαία ανάπτυξη εμφάνισαν οι τιμές των κατοικιών στη Βρετανία τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα η βρετανική τράπεζα Halifax.

Οι τιμές ενισχύθηκαν τον Οκτώβριο κατά 1,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ποσοστό που αντανακλά σημαντική επιτάχυνση σε σχέση με την άνοδο 0,3% που εμφάνισαν το Σεπτέμβριο.

Σε σχέση με τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, οι τιμές των βρετανικών κατοικιών αυξήθηκαν κατά 5,2%.

Όπως αναφέρει το MarketWatch, η ανθεκτικότητα των τιμών των κατοικιών μετά την απόφαση για Brexit είναι κρίσιμη για την πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, καθώς στη διάρκεια των τριών τελευταίων δεκαετιών, τα βρετανικά νοικοκυριά έχουν μειώσει τις δαπάνες κάθε φορά που οι τιμές έχουν καταγράψει πτώση.

Στο μεταξύ, η Τράπεζα της Αγγλίας έχει αναφέρει στο παρελθόν ότι τα νέα στεγαστικά στη Βρετανία εμφάνισαν ελαφριά αύξηση το Σεπτέμβριο, αφότου μειώθηκαν σχεδόν σε χαμηλά δύο ετών τον προηγούμενο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v