Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deutsche Bank: Βουτιά ως και 10% στην Ευρώπη με νίκη Τραμπ

Μια νίκη του Ντόναλντ Τραμπ θα είχε εξαιρετικά αρνητικό αντίκτυπο στην ευρωπαϊκή αγορά μετοχών, σύμφωνα με αναλυτές της Deutsche Bank. Πιο ήπια η αντίδραση σε περίπτση νίκης της Χίλαρι Κλίντον.

Deutsche Bank: Βουτιά ως και 10% στην Ευρώπη με νίκη Τραμπ

Η Deutsche Bank εκτιμά ότι οι ευρωπαϊκές μετοχές μπορούν να βουτήξουν ως και 10% αν ο Ντόναλντ Τραμ κερδίσει στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, ενώ οι μετοχές μπορούν να πραγματοποιήσουν άλμα ως και 5% αν νικήσει η Χίλαρι Κλίντον.

Η ομάδα αναλυτών της γερμανικής τράπεζας για την αγορά μετοχών, προσπάθησε να ποσοτικοποιήσει τον ακριβή αντίκτυπο του εκλογικού αποτελέσματος στην Ευρώπη.

Όπως μεταδίδει το Business Insider, οι αναλυτές της Deutsche Bank ανέλυσαν τον Euro Stoxx 600 για να δουν πως θα αντιδράσει σε κάθε αποτέλεσμα.

Τα συμπεράσματα τους δείχνουν πως οι αγορές έχουν σε μεγάλο βαθμό προεξοφλήσει μια νίκη της κα. Κλίντον, αν και αναμένουν ότι θα υπάρξει μια μικρή τόνωση στις μετοχές. Εν τω μεταξύ, η αντίδραση της αγοράς θα ήταν εξαιρετικά αρνητική αν νικούσε ο κ. Τραμπ.

Η Deutsche Bank υποστηρίζει πως όχι μόνο θα υπάρξει μια αρχική αρνητική αντίδραση στην νίκη του κ. Τραμπ, αλλά θα ακολουθήσει και μια μεσοπρόθεσμη πίεση στις αγορές γιατί οι πολιτικές του παραμένουν αβέβαιες.

«Τα σχέδια του Τραμπ περιλαμβάνουν σημαντικές αλλαγές στη φορολόγηση, την μετανάστευση και το εμπόριο και ο τρόπος που έχουν παρουσιαστεί οι πολιτικές του δεν είναι καθόλου συνεπής. Ως εκ τούτου, πιστεύουμε ότι μια νίκη Τραμπ θα οδηγούσε σε μεγάλη αύξηση της αβεβαιότητας γύρω από τις πολιτικές των ΗΠΑ» σημειώνεται στην έκθεση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v