Ο Γκρίνσπαν βλέπει άνοδο των αποδόσεων στο 5%

Οι αποδόσεις των μακροπρόθεσμων ομολόγων θα επιστρέψουν σταδιακά στα επίπεδα του 5%, καθώς ενισχύεται ο πληθωρισμός, δήλωσε σε συνέντευξη του στο Bloomberg ο Άλαν Γκρίνσπαν.

Ο Γκρίνσπαν βλέπει άνοδο των αποδόσεων στο 5%

Ο πρώην πρόεδρος της Fed, Άλαν Γκρίνσπαν, αναμένει ότι θα αυξηθούν τα μακροπρόθεσμα επιτόκια στα επίπεδα του 5%, καθώς ενισχύεται ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ.

«Αν τα πρώτα στάδια του πληθωρισμού, που μόλις τώρα εμφανίζονται, εδραιωθούν, μπορεί να έχουμε σχετικά σύντομα μια μεγάλη στροφή από τις υπερβολικά χαμηλές αποδόσεις στα 10ετη ομόλογα, για παράδειγμα» σημείωσε ο κ. Γκρίνσπαν.

«Πιστεύω πως θα φτάσουν στην περιοχή του 3 με 4 ή 5%, τελικά. Εκεί ήταν ιστορικά» πρόσθεσε ο ίδιος σε συνέντευξη του στο Bloomberg.

«Κατευθυνόμαστε προς τα πολύ πρώιμα στάδια επιτάχυνσης του πληθωρισμού» σημείωσε ο κ. Γκρίνσπαν.

Ο ίδιος προειδοποίησε πως η πορεία αύξησης των επιτοκίων σε πιο φυσιολογικά επίπεδα είναι γεμάτη προκλήσεις. «Είναι ένα πρόβλημα, καθώς θα οδεύουμε από εδώ που βρισκόμαστε σήμερα προς το 4% ή το 5%» τόνισε. «Υπάρχει μια ολόκληρη σειρά προσαρμογών που έχουν γίνει, βασικά από το 2008, που πρέπει να αναστραφούν και αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς κανένα πρόβλημα» επισήμανε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v