Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: Πτώση 7,3% στις εξαγωγές τον Οκτώβριο

Επιβραδύνθηκε η υποχώρηση των εξαγωγών που μειώθηκαν 7,3% έπειτα από πτώση 10% το Σεπτέμβριο. Οι εισαγωγές υποχώρησαν 1,4% σε σχέση με πέρυσι, ενώ το εμπορικό πλεόνασμα διευρύνθηκε σε 49,06 δισ. δολάρια.

Κίνα: Πτώση 7,3% στις εξαγωγές τον Οκτώβριο

Οι κινεζικές εξαγωγές συνέχισαν να υποχωρούν σε όρους δολαρίων τον Οκτώβριο σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι, αλλά με πιο αργούς ρυθμούς, καθώς η παγκόσμια ζήτηση για αγαθά από τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου παρέμεινε υποτονική.

Οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 7,3% σε ετήσιους όρους, ανακάμπτοντας από τη βουτιά του 10% που εμφάνισαν το Σεπτέμβριο, όπως γνωστοποίησε σήμερα η Γενική Διοίκηση Τελωνείων.

Το MarketWatch, αναφέρει ότι οι κινεζικές αποστολές στο εξωτερικό, στο παρελθόν σημαντικός παράγοντας ανάπτυξης, συνεχίζουν να επηρεάζουν τις συνολικές οικονομικές επιδόσεις της χώρας.

Τα νούμερα του Οκτωβρίου σηματοδοτούν τον πέμπτο συνεχόμενο μήνα συρρίκνωσης των εξαγωγών, ενώ δεν επιβεβαίωσαν τη μέση πρόβλεψη των οικονομολόγων της Wall Street Journal για πτώση 5,7%.

Οι κινεζικές εισαγωγές κατέγραψαν τον Οκτώβριο πτώση 1,4% σε σχέση με πέρυσι, έναντι υποχώρησης 1,9% το Σεπτέμβριο.

Η πτώση συνάδει πάνω-κάτω με τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών για 1,1%.

Διευρύνθηκε τον Οκτώβριο το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας σε 49,06 δισ. από 41,99 δισ. δολάρια το περασμένο έτος, ενώ ήταν μικρότερο σε σχέση με τα 51,80 δισ. δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v