Marks & Spencer: Βουτιά 90% στα κέρδη εξαμήνου

Η βρετανική εταιρία κλείνει 53 καταστήματα σε 10 διεθνείς αγορές, καθώς και περίπου 60 καταστήματα στην εγχώρια αγορά της, και βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με περίπου 2.100 εργαζόμενους. Πτώση 90% στα καθαρά κέρδη, άνοδος 0,9% στα έσοδα.

Marks & Spencer: Βουτιά 90% στα κέρδη εξαμήνου

Η Marks & Spencer ανακοίνωσε πως τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου του οικονομικού έτους υποχώρησαν 90%, καθώς η βρετανική εταιρία λιανικής κλείνει καταστήματα σε 10 διεθνείς αγορές. Παράλληλα, σχεδιάζει να κλείσει και πολλά καταστήματα ενδυμάτων και ειδών σπιτιού στη Βρετανία, την εγχώρια αγορά της.

Η M&S κατέγραψε καθαρά κέρδη ύψους 16,9 εκατ. στερλινών για τους έξι μήνες μέχρι την 1η Οκτωβρίου, έναντι 172,7 εκατ. στερλινών το πρώτο εξάμηνο πέρυσι.

Εξαιρώντας έκτακτα στοιχεία, τα κέρδη προ φόρων υποχώρησαν κατά 19% σε 231,1 εκατ. στερλίνες.

Τα έσοδα ενισχύθηκαν ελαφρώς κατά 0,9% σε 4,99 δισ. στερλίνες.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, η εταιρία ανέφερε ότι μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια θα κλείσει περίπου 60 από τα καταστήματα ενδυμάτων και ειδών σπιτιού στην εγχώρια αγορά της, αλλά ότι θα συνεχίσει να αυξάνει τα καταστήματα τροφίμων.

Η M&S κλείνει επίσης 53 καταστήματα σε 10 αγορές: στην Κίνα, τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Εσθονία, τη Λιθουανία, την Ολλανδία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Σλοβακία. Ως εκ τούτου, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με περίπου 2.100 εργαζόμενους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v