Τράπεζες προειδοποιούν για αναταράξεις στις αγορές μετά τις εκλογές

Το κλείσιμο της κάλπης στις ΗΠΑ μπορεί να συνοδευτεί από έντονη μεταβλητότητα στις αγορές συναλλάγματος, σύμφωνα με προειδοποιήσεις των Goldman Sachs, Barclays και Citi σε πελάτες τους.

Τράπεζες προειδοποιούν για αναταράξεις στις αγορές μετά τις εκλογές

Μεγάλες τράπεζες έχουν ενημερώσει πελάτες τους να είναι προετοιμασμένοι για έντονες διακυμάνσεις στις αγορές συναλλάγματος μετά τις αμερικάνικες εκλογές.

Τα «προειδοποιητικά σήματα» που εκπέμπουν οι πλατφόρμες συναλλαγών της Citi, της Barclays και της Goldman Sachs, αποτυπώνουν το μέγεθος του ρίσκου γύρω από τις αμερικάνικες εκλογές.

Οι τράπεζες έχουν προβλέψει πτώση ως και 5% στην αξία του δολαρίου έναντι του γεν αν κερδίσει ο Ντόνλαντ Τραμπ και άνοδο 1 με 2% αν κερδίσει η Χίλαρι Κλίντον.

Ο επικεφαλής του trading σε ένα μεγάλο επενδυτή με έδρα το Λονδίνο, πελάτης των Barclays και Citi, δήλωσε στο Reuters πως και οι δύο έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις.

Δεύτερος πελάτης των τραπεζών επιβεβαίωσε ότι έχει δει τέτοιες προειδοποιήσεις. «Στο σύστημα της Citi είναι απλά ένα pop-up. Στη Barclays είναι ένα email» δήλωσε δεύτερη πηγή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v