ΗΠΑ: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους κατά της εκλογής Τραμπ

Διαδηλώσεις σε Νέα Υόρκη, Καλιφόρνια, Σικάγο, Σιάτλ, Φιλαδέλφεια, Βοστόνη, Πόρτλαντ, κατά της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ.

ΗΠΑ: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους κατά της εκλογής Τραμπ

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ προκειμένου να διαμαρτηρηθούν κατά της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ, και για την αμφιλεγόμενη προεκλογική ρητορική του κατά των μεταναστών, των Μουσουλμάνων και άλλων ομάδων. 

Στη Νέα Υόρκη χιλιάδες διαδηλωτές γέμισαν τους δρόμους στο Μανχάταν, κάνοντας πορεία προς το Trump Tower, ενώ εκατοντάδες άλλοι συγκεντρώθηκαν σε πάρκο του Μανχάταν φωνάζοντας "Δεν είναι δικός μου πρόεδρος". 

Διαδήλωση περίπου 6.000 ατόμων εμπόδισε την κυκλοφορία στο Όουκλαντ της Καλιφόρνια, σύμφωνα με την αστυνομία. Οι διαδηλωτές πέταξαν αντικείμενα σε αστυνομικούς, έκαψαν κάδους απορριμάτων,  έριξαν πυροτεχνήματα και έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων. Η αστυνομία απάντησε με ρίψη χημικών στους διαδηλωτές, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που επικαλείται το Reuters. 

Στο Σικάγο, περίπου 1.800 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το Trump International Hotel and Tower φωνάζοντας συνθήματα όπως "Όχι Τραμπ! Όχι ΚΚΚ! Όχι ρατσιστικές ΗΠΑ". Η αστυνομία έκλεισε τους δρόμους γύρω από την περιοχή, εμποδίζοντας την πορεία των διαδηλωτών. Δεν υπάρχουν αναφορές για συλλήψεις ή βίαια επεισόδια. 

Στο Σιάτλ η αστυνομία απάντησε σε πυροβολισμό με πολλά θύματα κοντά σε σημείο όπου πραγματοποιούνταν διαδήλωση κατά του Τραμπ. Σύμφωνα με την αστυνομία, το περιστατικό δεν σχετίζονταν με τη διαμαρτυρία. 

Εκατοντάδες ακόμα συγκεντρώθηκαν σε Φιλαδέλφεια, Βοστόνη, Πόρτλαντ, ενώ οργανώνονται διαδηλώσεις σε Σαν Φρανσίσκο, Λος Άντζελες και Όουκλαντ. 

Στο Ώστιν του Τέξας, περίπου 400 άνθρωποι έκαναν πορεία, σύμφωνα με την αστυνομία. 

Εκπρόσωπος της εκλογικής εκστρατείας του Τραμπ δεν απάντησε στο αίτημα του Reuters για σχολιασμό των διαδηλώσεων. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v