Οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου έχασαν $41 δισ. από τη νίκη Τραμπ

Οι Μεξικανοί κροίσοι, οι μεγαλύτεροι χαμένοι από την απρόσμενη νίκη Τραμπ, καθώς έχασαν συνολικά 6,5 δισ. δολάρια. Στα 9,3 δισ. δολάρια οι απώλειες για τους Αμερικανούς δισεκατομμυριούχους.

Οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου έχασαν $41 δισ. από τη νίκη Τραμπ

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του Μεξικό έχασε 5,1 δισ. δολάρια από τον εκλογικό θρίαμβο του Ντόναλντ Τραμπ. Ο Κάρλος Σλιμ, ο πέμπτος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, έχασε το 9,2% της περιουσίας του μετά τη «βουτιά» έως και 12% που κατέγραψε το πέσο μετά την είδηση της νίκης του Τραμπ.

Ο Σλιμ ηγήθηκε των απωλειών ύψους 41 δισ. δολαρίων που κατέγραψε ο δείκτης Bloomberg Billionaires στην έναρξη των συναλλαγών στις ΗΠΑ την Τετάρτη. Περίπου μια εβδομάδα νωρίτερα, λόγω των εκτιμήσεων για νίκη της Χίλαρι Κλίντον, ο δείκτης έδειξε πως η περιουσία των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου αυξήθηκε κατά 57 δισ. δολάρια.

Οι δέκα Μεξικανοί δισεκατομμυριούχοι του δείκτη έχασαν συνολικά 6,5 δισ. δολάρια προσυνεδριακά, με την Εύα Γκόντα Ριβέρα να χάνει 487 εκατ. δολάρια και τον Λορένζο Σερβίτιε Σέντρα 397 εκατ. δολάρια.

Οι Αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι, που απαρτίζουν το ένα τρίτο του δείκτη, εμφάνισαν απώλειες 9,3 δισ. δολαρίων.

Η συνδυασμένη καθαρή αξία των δισεκατομμυριούχων του δείκτη μειώθηκε κατά 0,9% στα 4,4 τρισ. δολάρια, στην έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης στη Νέα Υόρκη.

Στοιχηματικός... Αρμαγεδδών μετά τη νίκη Τραμπ

Η Χίλαρι Κλίντον δεν ήταν η μόνη χαμένη σ' αυτές τις προεδρικές εκλογές. Με τη νίκη-έκπληξη του Ντόναλντ Τραμπ, οι εταιρείες στοιχηματισμού στη Βρετανία μετρούν τώρα το κόστος του μεγαλύτερου πολιτικού στοιχήματος που έβαλαν ποτέ.

Σύμφωνα με το Marketwatch, παίχτηκαν στοιχήματα άνω των 25 εκατ. δολαρίων στο αποτέλεσμα των εκλογών και, καθώς οι περισσότεροι στοιχημάτισαν σε νίκη της Κλίντον, οι εταιρείες στοιχηματισμού της Βρετανίας καλούνται τώρα να πληρώσουν ακόμα μεγαλύτερα ποσά.

«Πρόκειται για έναν πολιτικό στοιχηματικό Αρμαγεδδώνα», σχολίασε εκπρόσωπος της εταιρείας στοιχηματισμού Paddy Power. «Ήταν μια δύσκολη χρονιά για μας. Ούτε το Brexit το πιάσαμε σωστά, ούτε και αυτό τώρα».

«Νομίζω πως ο παράγοντας της διασημότητας του Τραμπ έφερε ένα νέο κοινό στον πολιτικό στοιχηματισμό. Είχαμε ανθρώπους να στοιχηματίζουν που ποτέ δεν είχαν στοιχηματίσει σε εκλογές ή στο Brexit ή σε οτιδήποτε τέτοιο».

Τη Δευτέρα, η Paddy Power μείωσε τις πιθανότητες για νίκη της Κλίντον στο 1/5, ή πιθανότητα 83%, ενώ έδινε πιθανότητα νίκης του Τραμπ μόλις 20%.

Η εταιρεία ήταν τόσο σίγουρη για τη νίκη της Κλίντον, που ήδη στα μέσα Οκτωβρίου απέδωσε πάνω από 1 εκατ. δολάρια σε τζογαδόρους που είχαν στοιχηματίσει στην υποψήφια των Δημοκρατικών. Ωστόσο, τώρα καλείται να αποδώσει άλλα 4,5 εκατ. δολάρια σε αυτούς που στοιχημάτισαν υπέρ του Τραμπ, με αποτέλεσμα η εταιρεία να υφίσταται τις μεγαλύτερες απώλειες που έχει καταγράψει ποτέ σε πολιτικά στοιχήματα.

Οι συνολικές αποδόσεις ύψους 5,5 εκατ. δολαρίων ξεπερνούν τα ύψους περίπου 5 εκατ. δολαρίων στοιχήματα που παίχθηκαν στην Paddy Power.

Παρόμοια η ιστορία και σε άλλες βρετανικές εταιρείες στοιχηματισμού. Η William Hill υπέστη εξαψήφιες απώλειες από τις εκλογές, ενώ η Ladbrokes δήλωσε πως ο απρόσμενος θρίαμβος του Τραμπ θα «ολοκληρώσει τη μεγαλύτερη αναστάτωση στην ιστορία του πολιτικού στοιχηματισμού», αν και δεν έδωσε στοιχεία για τις απώλειες που υπέστη.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v