Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eκκληση Σόιμπλε για μείωση του παγκόσμιου χρέους

Τα χαμηλά επιτόκια αγοράζουν χρόνο αλλά δεν οδηγούν σε ανάπτυξη μακροπρόθεσμα, δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Υποστήριξε πως μια μείωση του παγκόσμιου χρέους θα προστάτευε τις οικονομίες έναντι σε δυσμενή σοκ.

Eκκληση Σόιμπλε για μείωση του παγκόσμιου χρέους

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απηύθυνε την Πέμπτη έκκληση να συνεχιστούν οι προσπάθειες για ενίσχυση των τραπεζών μετά την κρίση του 2008, ενώ επανέλαβε ότι τα επίπεδα του παγκόσμιου χρέους πρέπει να μειωθούν για να γίνουν πιο ανθεκτικές οι οικονομίες. 

«Θα πρέπει να εργαστούμε πιο σκληρά, αργά, προσεκτικά, για να μειώσουμε τα πολύ υψηλά επίπεδα δημόσιου και ιδιωτικού χρέους σε όλο τον κόσμο» δήλωσε ο κ. Σόιμπλε σε τραπεζικό συνέδριο. «Μόνο μέσα από μια τέτοια μείωση θα είμαστε σε θέση να βελτιώσουμε την ανθεκτικότητα των οικονομιών μας ενάντια σε σοκ και κρίσεις». 

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ίδιος υπογράμμισε πως το χρέος είναι στο υψηλότερο επίπεδο μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο κ. Σόιμπλε υποστήριξε πως τα χαμηλά επιτόκια έχουν δώσει σε κάποιες χώρες τη δυνατότητα να αναβάλλουν την εφαρμογή αναγκαίων μεταρρυθμίσεων. «Μπορείς να αγοράσεις χρόνο με τον τρόπο αυτό, αλλά οι μακροπρόθεσμες προοπτικές της ανάπτυξης δεν βελτιώνονται» ανέφερε σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση Δημόσιων Γερμανικών Τραπεζών. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v