Altice: Άνοδος 8,3% στα EBITDA το γ' τρίμηνο

Η εταιρία εμφάνισε άνοδο στα προσαρμοσμένα EBITDA, αν και οι πωλήσεις της παρέμειναν αμετάβλητες στα 5,89 δισ. Προχωρά στις προσπάθειες διαφοροποίησης των δραστηριοτήτων της και εστιάζει στις αποδόσεις των μονάδων που εξαγόρασε πρόσφατα.

Altice: Άνοδος 8,3% στα EBITDA το γ τρίμηνο

Η διατλαντική εταιρία τηλεπικοινωνιών, Altice, ανακοίνωσε ισχυρά αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο, κατά το οποίο επέστρεψε σε ανάπτυξη εσόδων και αύξηση περιθωρίων σε όλες τις κύριες αγορές της. Τα αποτελέσματα τόνωσαν η ανάπτυξη στις Ηνωμένες Πολιτείες και οι ενδείξεις βελτίωσης στο γαλλικό φορέα SFR.

Τα προσαρμοσμένα EBITDA της εταιρίας ενισχύθηκαν κατά 8,3% και διαμορφώθηκαν σε 2,33 δισ. ευρώ στο τρίμηνο, ενώ οι πωλήσεις παρέμειναν αμετάβλητες στα 5,89 δισ. ευρώ.

Οι αναλυτές ανέμεναν προσαρμοσμένα EBITDA 2,33 δισ. από πωλήσεις 5,81 δισ. ευρώ για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου.

Η Altice αγόρασε τον Ιούνιο την Cablevision Systems και την Suddenlink Communications πέρυσι, προκειμένου να διαφοροποιήσει τις δραστηριότητές της και να απομακρυνθεί από την στάσιμη ευρωπαϊκή αγορά τηλεπικοινωνιών. Ο ανταγωνισμός στη Γαλλία εξακολουθεί να είναι άγριος, ιδιαίτερα μετά την αποτυχία να μειωθεί ο αριθμός των μεγάλων παικτών στην αγορά σε τρεις από τέσσερις, νωρίτερα φέτος.

Όπως επισημαίνει το MarketWatch, ερωτηθείς για άλλες πιθανές αγορές, ο διευθύνων σύμβουλος της Altice USA, Dexter Goei, ανέφερε ότι η εταιρία εστιάζει φέτος στην ενσωμάτωση και τη βελτίωση των αποδόσεων των υπάρχουσων επιχειρήσεων.

Πρόσθεσε πως η Altice πάντα εξερευνά επιλογές που θα δημιουργήσουν αξία για τους μετόχους της, περιλαμβανομένης μιας αρχικής δημόσιας προσφοράς των αμερικανικών δραστηριοτήτων, αλλά συμπλήρωσε ότι «σήμερα δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια για να κάνουμε κάτι».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v