S&P: Η Βρετανία δύσκολα θα αποφύγει το «σκληρό» Brexit

Η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει ακόμα αποδεχτεί ότι η Ε.Ε. δεν πρόκειται να κάνει πίσω στην αδιάρρηκτη ισχύ των τεσσάρων ελευθεριών, σύμφωνα με αναλυτές της S&P.

S&P: Η Βρετανία δύσκολα θα αποφύγει το «σκληρό» Brexit

Ένα «σκληρό» Brexit στο οποίο η Βρετανία θα χάσει την ελεύθερη πρόσβαση στην αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης φαίνεται το πιο πιθανό αποτέλεσμα, προειδοποιεί η S&P σε έκθεση της την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, η Βρετανία θα είναι αυτή που θα υποστεί τις οικονομικές συνέπειες του Brexit, ενώ οι επιπτώσεις στον υπόλοιπο κόσμο θα είναι περιορισμένες.

Η S&P υποβάθμισε την αξιολόγηση της Βρετανίας σε «ΑΑ» από «ΑΑΑ» λίγο μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

Στην έκθεση που δημοσίευσε την Παρασκευή, σημειώνει πως η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει ακόμα αποδεχτεί ότι η Ε.Ε. δεν πρόκειται να κάνει πίσω στην αδιάρρηκτη ισχύ των τεσσάρων ελευθεριών – της ελεύθερης μετακίνησης ανθρώπων, κεφαλαίου, αγαθών και υπηρεσιών.

«Ακόμα και αν το Γουέστμινστερ αναγνώριζε τη θέση της Ε.Ε., είναι δύσκολο να δει κανείς πως θα αποφευχθεί ένα σκληρό Brexit αν και οι δύο πλευρές δεν επιδείξουν μεγαλύτερη ευελιξία από αυτήν που δείχνουν σήμερα» τονίζει ο Μoritz Kraemer στην έκθεση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v