ΗΠΑ: Στο «μικροσκόπιο» οι εκπομπές ρύπων και της Audi

ΗΠΑ και ΕΕ ερευνούν εάν ο τρόπος με τον οποίον η Audi κατασκεύαζε κάποια από τα αυτόματα μοντέλα της, είχε στόχο να μειώσει τα επίπεδα εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά τη διάρκεια των εργαστηριακών δοκιμών, αλλά να επιτρέπει υψηλότερες εκπομπές στην κανονική χρήση των οχημάτων αυτών στον δρόμο.

ΗΠΑ: Στο «μικροσκόπιο» οι εκπομπές ρύπων και της Audi

Η Volkswagen και η θυγατρική της η Audi επιβεβαίωσαν ότι ΗΠΑ και Ευρώπη εξετάζουν νέες αρρυθμίες που σχετίζονται με τα επίπεδα εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα σε ορισμένα αυτόματα οχήματα της Audi, μεταδίδει η Wall Street Journal.

Η Volkswagen δήλωσε πως βρίσκεται σε συζητήσεις με τις αρμόδιες αμερικανικές και ευρωπαϊκές αρχές για το νέο ζήτημα που προέκυψε, αυτή τη φορά αφορώντας τόσο βενζινοκίνητα όσο και πετρελαιοκίνητα οχήματα.

Η αρχική έρευνα για το σκάνδαλο στην Volkswagen, που ξέσπασε πριν από έναν χρόνο, αφορούσε στο λογισμικό που η VW παραδέχθηκε ότι εγκατέστησε σε ντιζελοκίνητα οχήματά της, προκειμένου να «καλύψει» τις εκπομπές ρύπων.

Τώρα, ερευνάται εάν ο τρόπος με τον οποίον η Audi κατασκεύαζε κάποια από τα αυτόματα μοντέλα της, είχε στόχο να μειώσει τα επίπεδα εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά τη διάρκεια των εργαστηριακών δοκιμών, αλλά να επιτρέπει υψηλότερες εκπομπές στην κανονική χρήση των οχημάτων αυτών στον δρόμο, όπως επιβεβαίωσαν Volkswagen και Audi.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v