Eκροές $200 δισ. από μετοχικά funds το 2016

Οι διαχειριστές ενεργητικού εκτιμούν πως η υποχώρηση οφείλεται στις αυξανόμενες ανησυχίες για την πολιτική αναταραχή στις ανεπτυγμένες οικονομίες και την εκτίναξη των εταιρικών αποτιμήσεων.

Eκροές $200 δισ. από μετοχικά funds το 2016

Oι επενδυτές έχουν αποσύρει πάνω από 200 δισ. δολάρια από μετοχικά funds από την αρχή του 2016.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, οι διαχειριστές ενεργητικού εκτιμούν πως η υποχώρηση οφείλεται στις αυξανόμενες ανησυχίες για την πολιτική αναταραχή στις ανεπτυγμένες οικονομίες και την εκτίναξη των εταιρικών αποτιμήσεων.

Οι φετινές εκροές είναι οι μεγαλύτερες για τους διαχειριστές μετοχικών funds την τελευταία τετραετία.

Σύμφωνα με στοιχεία της Morningstar, σχεδόν όλα τα είδη μετοχικών funds έχουν πληγεί από την απόσυρση κεφαλαίων, με 100 δισ. δολάρια να έχουν αποσυρθεί μόνο το τελευταίο τρίμηνο.

Ο Jim McDonald, CIO στη Northern Trust Asset Management, δήλωσε ότι οι εκροές έγιναν εν μέσω «ανησυχιών για την παγκόσμια ανάπτυξη και την επιδείνωση του πολιτικού περιβάλλοντος».

Η Helena Morrissey, πρώην CEO στη Νewton, υποστήριξε ότι με κάποιες αγορές να έχουν ανέλθει σε επίπεδα-ρεκόρ, οι επενδυτές ανησυχούν πως οι μετοχές είναι υπερτιμημένες. «Υπάρχει μια αίσθηση ότι οι μετοχές έχουν αψηφήσει τη βαρύτητα για πολύ καιρό και ότι τα θεμελιώδη δεν φαίνονται τόσο σπουδαία», πρόσθεσε.

Οι μεγαλύτερες εκροές το τελευταίο τρίμηνο σημειώθηκαν από funds που επενδύουν σε ευρωπαϊκές και αμερικανικές μετοχές, κυρίως εταιρειών μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v