Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

O Σόρος πούλησε χρυσό το τρίτο τρίμηνο

Ο διάσημος επενδυτής αποχώρησε από θέση $30,4 εκατ. στο μεγαλύτερο ETF χρυσού. Αύξησε την έκθεση στις αναδυόμενες αγορές και στον τομέα της ενέργειας.

O Σόρος πούλησε χρυσό το τρίτο τρίμηνο

Το Soros Fund Management προχώρησε στην πώληση της θέσης του στο μεγαλύτερο ETF χρυσού και ενίσχυσε την έκθεση του στον τομέα της ενέργειας και στις αναδυόμενες αγορές κατά το τρίτο τρίμηνο.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το fund του Τζορτζ Σόρος πούλησε θέση 30,4 εκατ. δολαρίων στο SPDR Gold Shares. Την ίδια στιγμή αύξησε την έκθεση του στην Ιαπωνία, την Κίνα και σε ETF των αναδυόμενων αγορών.

Εν τω μεταξύ, απέκτησε θέσεις στο WisdomTree Japan Hedged Equity Fund και iShares China Large-Cap ETF αξίας 34.1 και 24.1 εκατ. δολαρίων αντίστοιχα.

Η κίνηση του διάσημου επενδυτή έγινε μετά από το άλμα του χρυσού κατά 25% το πρώτο εξάμηνο του έτους. Το τρίτο τρίμηνο το πολύτιμο μέταλλο κατέγραψε απώλειες 0,3%, ενώ τα ETF αναδυόμενων αγορών σημείωσαν άλμα 9%. Ο κ. Σόρος τοποθετήθηκε και σε οκτώ ενεργειακές εταιρείες την ίδια περίοδο, αυξάνοντας την έκθεση στον ενεργειακό τομέα στα 132 εκατ. δολάρια.

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής αγόρασε 3,17 εκατ. μετοχές στην εταιρεία αγωγών Williams, αξίας 97,5 εκατ. δολαρίων. Απέκτησε επίσης μικρότερες θέσεις στις California Resources, Petroleo Brasilerio και Rice Energy.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v