Bouygues: Αύξηση καθαρών κερδών μέχρι στιγμής φέτος

Τα καθαρά κέρδη του πρώτου εννεάμηνου ενισχύθηκαν σε 412 από 320 εκατ. ευρώ πέρυσι. Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν 20%, αν και τα έσοδα υποχώρησαν 1%. Πτώση 1% εμφάνισαν και τα καθαρά κέρδη τριμήνου, ανακοίνωσε ο όμιλος.

Bouygues: Αύξηση καθαρών κερδών μέχρι στιγμής φέτος

Ο γαλλικός όμιλος Bouygues ανακοίνωσε σήμερα υψηλότερα από το αναμενόμενο καθαρά κέρδη για τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, τα οποία ενισχύθηκαν από την μονάδα τηλεπικοινωνιών που προσπάθησε να πουλήσει νωρίτερα φέτος.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν σε 412 εκατ. ευρώ από 320 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο του περασμένου έτους. Οι αναλυτές, ωστόσο, ανέμεναν καθαρά κέρδη ύψους 227 εκατ. στη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Η Bouygues δήλωσε πως τα λειτουργικά της κέρδη αυξήθηκαν κατά 20% σε 714 εκατ. ευρώ, αν και τα έσοδα υποχώρησαν κατά 3% σε 23,11 δισ. ευρώ.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, για το τρίτο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν κατά 1% σε 373 εκατ. ευρώ.

Η γαλλική εταιρία επιβεβαίωσε το στόχο της για αύξηση της συνολικής κερδοφορίας της φέτος.

«Οι καλές επιδόσεις τους πρώτους εννέα μήνες ισχυροποιούν την προοπτική βελτίωσης στην κερδοφορία του ομίλου το 2016», ανέφερε η εταιρία.

Η αισιοδοξία της Bouygues για κερδοφορία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δείχνει πως οι δύο κύριες επιχειρήσεις της εταιρίας ανακάμπτουν από τα πάρα πολλά προβλήματα που αντιμετώπισαν τα προηγούμενα χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v