Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H ABN Amro απολύει άλλους 1.500 εργαζόμενους

Η τράπεζα συνεχίζει την αναδιάρθρωση και περικόπτει 1.500 θέσεις, εκτός των 1.000 που είχε ήδη σχεδιάσει. Εκτιμά πως τα μέτρα θα φέρουν εξοικονόμηση 900 εκατ. μέχρι το 2020. Τα καθαρά της κέρδη ενισχύθηκαν 19% στο τρίμηνο, σε 607 εκατ. ευρώ.

H ABN Amro απολύει άλλους 1.500 εργαζόμενους

Η ολλανδική τράπεζα ABN Amro Group ανακοίνωσε σήμερα ότι θα εξαλείψει άλλες 1.500 θέσεις εργασίας τα επόμενα χρόνια, καθώς επιταχύνει τις προσπάθειες αναδιάρθρωσης προκειμένου να μειώσει τα κόστη και να επενδύσει σε ψηφιακές υπηρεσίες.

Η τράπεζα ανέφερε ότι οι περικοπές, οι οποίες θα οδηγήσουν σε επιπρόσθετη εξοικονόμηση 400 εκατ. ευρώ, προστίθενται σε υπάρχοντα σχέδια αναδιάρθρωσης που θα έχουν σαν αποτέλεσμα την εξάλειψη περίπου 1.000 θέσεων εργασίας.

Τα μέτρα θα μειώσουν το προσωπικό της εταιρίας κατά περίπου 13% και θα παράγουν συνολική εξοικονόμηση ύψους 900 εκατ. ευρώ μέχρι το 2020, τα οποία η ABN Amro ανέφερε ότι είναι απαραίτητα για να αντισταθμίσει τα υψηλότερα ρυθμιστικά κόστη και τις επενδύσεις σε ψηφιακές υπηρεσίες.

Η τράπεζα ανακοίνωσε τις απολύσεις αφότου γνωστοποίησε τα οικονομικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου. Η εταιρία ανέφερε πως είχε στέρεες επιδόσεις στο τρίμηνο, με τα καθαρά της κέρδη να ενισχύονται κατά 19% σε 607 εκατ. ευρώ, αντανακλώντας χαμηλότερες προβλέψεις για απώλειες από δάνεια και υψηλότερα έσοδα από τόκους.

Ο προηγούμενος διευθύνων σύμβουλος, Gerrit Zalm, ο οποίος είχε τα ηνία της ABN μετά την κρατικοποίησή της το 2008 και επίβλεψε την επιστροφή της στην αγορά, υποστήριξε πως οι συνεχιζόμενες προσπάθειες αναδιάρθρωσης θα κάνουν την τράπεζα «πιο ψηφιακή και ευέλικτη».

Το MarketWatch επισημαίνει πως η ABN Amro δεν είναι η μοναδική τράπεζα που περιορίζει το μέγεθός της. Η τοπική αντίπαλος ING Groep ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι θα εξαλείψει 7.000 θέσεις εργασίας μέσα στα επόμενα λίγα χρόνια, προκειμένου να βελτιώσει τόσο την αποδοτικότητα όσο και τις υπηρεσίες που προσφέρει ψηφιακά. Παράλληλα η Rabobank βρίσκεται εν μέσω περικοπής 9.000 ρόλων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v