Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοινοπραξία Total και Corbion στα βιοπλαστικά

Οι δύο εταιρίες θα έχουν στην κατοχή τους από 50% της νέας οντότητας με έδρα στην Ολλανδία. Το εργοστάσιο θα δημιουργηθεί στην Ταϊλάνδη και θα έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα 75.000 τόνων. Η Total επενδύει τους τελευταίους μήνες σε ανανεώσιμη ενέργεια.

Κοινοπραξία Total και Corbion στα βιοπλαστικά

Η γαλλική εταιρία πετρελαίου Total ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκινά μια εταιρία κατασκευής βιοπλαστικών, σε συνεργασία με την Corbion που είναι εισηγμένη στο Άμστερνταμ.

Η Total και η Corbion έχουν στην κατοχή τους από 50% της νέας οντότητας, η οποία θα έχει την έδρα της στην Ολλανδία και θα παράγει πολυγαλακτικά πολυμερή από ζάχαρη ή άμυλο, ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους.

Οι δύο εταίροι θα δημιουργήσουν ένα εργοστάσιο με ετήσια παραγωγική ικανότητα 75.000 τόνων στην Ταϊλάνδη. Η νέα εταιρία θα ξεκινήσει δραστηριότητες το πρώτο τρίμηνο του 2017.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, η γαλλική εταιρία πετρελαίου έχει επενδύσει τους τελευταίους μήνες σε διαφορετικά πρότζεκτς που σχετίζονται με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, σε μια προσπάθεια να διαφοροποιήσει την παραγωγή της από το πετρέλαιο και το αέριο.

Η Total, η οποία αγόρασε μια εταιρία πράσινης ενέργειας στο Βέλγιο και μια κατασκευάστρια μπαταριών, επιμένει πως όλα αυτού του είδους τα πρότζεκτς θα είναι κερδοφόρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v