Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Boeing περικόπτει άλλες 500 θέσεις εργασίας

Η Boeing, όπως και άλλες εταιρίες άμυνας, περιορίζει τους εγχώριους επαγγελματικούς της χώρους κατά 4,5 εκατ. τετραγωνικά μέτρα, από περίπου 80 εκατ. που είναι τώρα. Η μείωση είναι περίπου της τάξης του 5%.

Η Boeing περικόπτει άλλες 500 θέσεις εργασίας

Η Boeing ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα εξαλείψει άλλες 500 θέσεις εργασίας μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια από την επιχείρηση άμυνας και διαστήματος στην Νότια Καλιφόρνια, καθώς συρρικνώνει τις δραστηριότητες στις εν λόγω εγκαταστάσεις και κλείνει δύο μικρότερα εργοστάσια σε Τέξας και Βιρτζίνια.

Η εταιρία αεροδιαστημικής σχεδιάζει να μεταφέρει μια σειρά προγραμμάτων σε υπάρχουσες εγκαταστάσεις, περιορίζοντας τον επαγγελματικό χώρο που χρησιμοποιεί στα εγχώρια εργοστάσιά της κατά 4,5 εκατ. τετραγωνικά μέτρα, από περίπου 80 εκατ. που είναι αυτή τη στιγμή. Πρόκειται για μια μείωση περίπου 6%.

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, το Πεντάγωνο έχει υποστηρίξει πως ο αμερικανικός στρατός έχει κατά 20% περισσότερο χώρο απ' ότι χρειάζεται, αν και το Κογκρέσο έχει αντιταχθεί σε περαιτέρω κλεισίματα βάσεων.

Οι εταιρίες άμυνας, όπως για παράδειγμα οι Lockheed Martin και Raytheon, έχουν μειώσει τις δικές τους εκμεταλλεύσεις σε ακίνητα, κατά περίπου 10% τα τελευταία χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v