Μήνυμα υπέρ της TTIP από Ομπάμα και Μέρκελ

Εκκληση στους Αμερικανούς και τους Γερμανούς να διαμορφώσουν την παγκοσμιοποίηση ανάλογα «με τις κοινές μας αξίες και ιδέες» απευθύνουν Ομπάμα και Μέρκελ.

Μήνυμα υπέρ της TTIP από Ομπάμα και Μέρκελ

Η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις ΗΠΑ θα είναι προς το συμφέρον των εργαζομένων, των καταναλωτών και των αγροτών, υποστηρίζουν ο Μπαράκ Ομπάμα και η Άγκελα Μέρκελ σε κοινό τους άρθρο στο γερμανικό περιοδικό WirtschaftsWoche.

«Μια συμφωνία που συνδέει πιο στενά τις οικονομίες μας και που βασίζεται σε κανόνες οι οποίοι ευθυγραμμίζονται με τις κοινές μας αξίες θα μας βοηθούσε να αναπτυχθούμε τις ερχόμενες δεκαετίες και να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί σε παγκόσμιο επίπεδο» σημειώνουν οι δύο ηγέτες στο άρθρο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι ίδιοι τονίζουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει επιστροφή στον προ-παγκοσμιοποίησης κόσμο, αλλά καλούν τους Αμερικανούς και τους Γερμανούς να διαμορφώσουν την παγκοσμιοποίηση ανάλογα «με τις κοινές μας αξίες και ιδέες».

Οι αποφάσεις που λαμβάνονται σε μια χώρα έχουν επιπτώσεις σε άλλες χώρες και χρειάζονται κανόνες όπως αυτοί που περιλαμβάνονται στην ΤΤΙP για να αντιμετωπιστεί η πρόκληση, υπογραμμίζουν. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v