Γερμανία: Το ίντερνετ θα «κερδίσει» την τηλεόραση το 2017

Oι Γερμανοί που έχουν κλείσει τα 18 τους χρόνια θα περάσουν κατά μέσο όρο 3 ώρες και 44 λεπτά την ημέρα στο διαδίκτυο, έξι λεπτά περισσότερα από ότι θα περάσουν μπροστά στην οθόνη της τηλεόρασης, σύμφωνα με την EMarketer.

Γερμανία: Το ίντερνετ θα «κερδίσει» την τηλεόραση το 2017

Οι ενήλικες Γερμανοί θα ξοδέψουν για πρώτη φορά περισσότερο χρόνο στο διαδίκτυο από ότι παρακολουθώντας τηλεόραση την επόμενη χρονιά, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών EMarketer.

Oι Γερμανοί που έχουν κλείσει τα 18 τους χρόνια θα περάσουν κατά μέσο όρο 3 ώρες και 44 λεπτά την ημέρα στο διαδίκτυο, έξι λεπτά περισσότερα από ότι θα περάσουν μπροστά στην οθόνη της τηλεόρασης, αναφέρει η EMarketer.

«Τα τελευταία χρόνια η διείσδυση του ίντερνετ έχει αυξηθεί και στις μεγαλύτερες ηλικίες» δήλωσε η Karin Von Abrams, αναλύτρια της εταιρίας. «Παρατηρούμε ήδη μια μετατόπιση στα πρότυπα τηλεθέασης, καθώς όλο και περισσότερο τηλεοπτικό περιεχόμενο μεταναστεύει σε ψηφιακές πλατφόρμες» σημείωσε η ίδια.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η μετατόπιση επηρεάζει μεγάλες εταιρείες στο χώρο των μέσων ενημέρωσης, όπως η ProSiebenSat.1 Media SE και η Bertelsmann SE’s RTL Group SA, οι οποίες καλούνται να ανταγωνιστούν τη Netflix και την Amazon.

Eν τω μεταξύ, σύμφωνα με την έρευνα της EMarketer, το 2016 ήταν η πρώτη χρονιά που οι Γερμανοί θα δαπανήσουν περισσότερο χρόνο στο διαδίκτυο σε συσκευές mobile - κινητά τηλέφωνα και tablet - παρά σε υπολογιστές.

Οι χρήστες του διαδικτύου στη Γερμανία ανέρχονται σε 63,6 εκατομμύρια, οι περισσότεροι στη δυτική Ευρώπη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v