Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Mazda θα αρχίσει να πουλά ηλεκτρικά αυτοκίνητα το 2019

Η εταιρία ετοιμάζει το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο για το 2019, ενώ τόνισε πως το μοντέλο της θα έχει αυθεντικά χαρακτηριστικά, προκειμένου να διαφοροποιείται από των αντιπάλων.

Η Mazda θα αρχίσει να πουλά ηλεκτρικά αυτοκίνητα το 2019

Ο διευθύνων σύμβουλος της Mazda Motor, Masamichi Kogai, γνωστοποίησε πως η εταιρία σχεδιάζει να αρχίσει να πουλά ηλεκτρικά οχήματα το 2019, καθώς η ίδια και οι εγχώριοι αντίπαλοί της αντιμετωπίζουν ολοένα αυστηρότερα πρότυπα εκπομπών ρύπων στο εξωτερικό.

«Έχουμε θέσει ως στόχο το 2019 για να ανταποκριθούμε στους κανονισμούς ZEV (Zero Emission Vehicle) στη Βόρεια Αμερική», ανέφερε ο CEO της αυτοκινητοβιομηχανίας στη διάρκεια συνέντευξής του.

Η Nissan Motor πουλά το δικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το Leaf, ήδη από το 2010, ενώ η Toyota ανέφερε ότι ετοιμάζεται να εισάγει στην αγορά ηλεκτρικά οχήματα, τονίζει η Wall Street Journal.

Ο Kogai τόνισε πως η Mazda θα προσθέσει αυθεντικά χαρακτηριστικά στο ηλεκτρικό της αυτοκίνητο, προκειμένου να διαφοροποιηθεί από τους ανταγωνιστές. Ανέφερε ότι οι μηχανικοί αναζητούν τρόπους συνέχισης της λειτουργίας του οχήματος, όταν η μπαταρία θα βρίσκεται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v