Βρετανία: Άλμα 7,4% στις πωλήσεις λιανικής τον Οκτώβριο

Τρομερή επιτάχυνση παρουσίασαν οι πωλήσεις λιανικής, καθώς αναπτύχθηκαν με το γρηγορότερο ρυθμό των τελευταίων 15 ετών. Ενισχύθηκαν από το Χάλοουιν που τόνωσε τα σουπερμάρκετ και από τις ψυχρές θερμοκρασίες που τόνωσαν τα χειμερινά ενδύματα.

Βρετανία: Άλμα 7,4% στις πωλήσεις λιανικής τον Οκτώβριο

Οι βρετανικές πωλήσεις λιανικής αυξήθηκαν τον Οκτώβριο με τον γρηγορότερο ετήσιο ρυθμό των τελευταίων σχεδόν 15 ετών, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία ONS. Οι πωλήσεις ενισχύθηκαν μεταξύ άλλων χάρη στο Χαλοουίν, ενώ οι Βρετανοί καταναλωτές συνεχίζουν να αψηφούν τις ενδείξεις για αύξηση του πληθωρισμού και επιβράδυνση της αγοράς εργασίας.

Οι πωλήσεις αναπτύχθηκαν κατά 7,4% τον περασμένο μήνα, σε σύγκριση με τον περυσινό Οκτώβριο, τόνισε η ONS. Το ποσοστό ξεπερνά σημαντικά τις προσδοκίες των αναλυτών της Wall Street Journal για ανάπτυξη 5,3%.

Σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο, οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 1,9%, επίσης ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες, μεταδίδει το MarketWatch.

Η εύρωστη ανάπτυξη οδηγήθηκε από τις πιο ψυχρές θερμοκρασίες του Οκτωβρίου, οι οποίες ώθησαν τους Βρετανούς να αγοράσουν χειμερινά ενδύματα, καθώς και από τις ισχυρές πωλήσεις στα σουπερμάρκετ λόγω του Χάλοουιν.

Πάντως, παρότι η καταναλωτική δαπάνη δεν έχει επηρεαστεί μετά το δημοψήφισμα του Ιουνίου και την απόφαση για Brexit, πολλοί οικονομολόγοι ανησυχούν πως η επιτάχυνση στην ανάπτυξη τιμών σε συνδυασμό με την σύσφιξη στην αγορά εργασίας που προβλέπεται ευρέως, μπορεί να αναχαιτίσει τους ερχόμενους μήνες την προθυμία των Βρετανών να αποχωριστούν τα χρήματά τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v