Julius Baer: Το περιορισμένο trading υπονόμευσε την κερδοφορία

Άνοδο 9% κατέγραψαν τα περιουσιακά στοιχεία που διαχειρίζεται η τράπεζα, τους πρώτους δέκα μήνες του έτους. Ωστόσο η περιορισμένη δραστηριότητα trading έπληξε τις προμήθειες και, ως εκ τούτου, την κερδοφορία της.

Julius Baer: Το περιορισμένο trading υπονόμευσε την κερδοφορία

Η Julius Baer ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι τα περιουσιακά στοιχεία που διαχειρίζεται η ελβετική τράπεζα αυξήθηκαν κατά 9% τους πρώτους δέκα μήνες του έτους, αν και η χαμηλή δραστηριότητα trading από τους πελάτες της έχει πρόσφατα υπονομεύσει την κερδοφορία της.

Η τράπεζα με έδρα τη Ζυρίχη ανακοίνωσε ότι τα στοιχεία που διαχειρίζεται ενισχύθηκαν κατά 27 δισ. ελβετικά φράγκα (26,9 δισ. δολάρια) από τα τέλη του 2015 μέχρι τον Οκτώβριο, χάρη στις καθαρές εισροές και την εξαγορά δραστηριοτήτων ιδιωτικής τραπεζικής, περιλαμβανομένης της μονάδας της Commerzbank στο Λουξεμβούργο.

Όπως συνέβη και στις μεγαλύτερες εγχώριες αντιπάλους της, UBS και Credit Suisse, η Julius Baer έχει επηρεαστεί από την απροθυμία των πελατών της για επενδύσεις λόγω των αναταράξεων στις αγορές, γεγονός που στερεί την τράπεζα από προμήθειες.

Συνολικά, η ανακοίνωση της τράπεζας αναφέρει πως ο όγκος συναλλαγών των πελατών της υποχώρησε «αισθητά» στη διάρκεια των τεσσάρων μηνών από τα τέλη Ιουνίου, γεγονός που μείωσε το μικτό περιθώριο κέρδους της Julius Baer, μεταδίδει το MarketWatch.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v