Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Μηνιαία άνοδος 0,7% στις τιμές παραγωγού τον Οκτώβριο

Απότομες αυξήσεις στις τιμές ενέργειας οδήγησαν σε μεγαλύτερη από το αναμενόμενο μηνιαία άνοδο στις τιμές παραγωγού. Ωστόσο σε ετήσιους όρους οι τιμές υποχώρησαν 0,4%, αν και ο ρυθμός αυτός ήταν πιο περιορισμένος συγκριτικά με άλλους μήνες.

Γερμανία: Μηνιαία άνοδος 0,7% στις τιμές παραγωγού τον Οκτώβριο

Οι γερμανικές τιμές παραγωγού ενισχύθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Οκτώβριο, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, εν μέσω απότομων αυξήσεων στις τιμές ενέργειας.

Η γερμανική στατιστική υπηρεσία γνωστοποίησε σήμερα ότι οι τιμές παραγωγού εμφάνισαν άνοδο 0,7% από τον Σεπτέμβριο, καθώς οι τιμές στην ενέργεια εκτοξεύτηκαν κατά 2,3%.

Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έκανε άλμα 15,47% από τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι τιμές του ντίζελ αυξήθηκαν κατά 5,1%.

Οι αναλυτές της Wall Street Journal ανέμεναν μηνιαία άνοδο μόνο 0,2% για τις τιμές παραγωγού, επισημαίνει το MarketWatch.

Πάντως, σε ετήσιους όρους οι τιμές παραγωγού υποχώρησαν 0,4% τον Οκτώβριο, παρότι ο ετήσιος ρυθμός της πτώσης ήταν μέτριος σε σχέση με τις υποχωρήσεις που καταγράφηκαν τους προηγούμενους τρεις μήνες.

Εξαιρώντας τις τιμές ενέργειας, οι οποίες συνήθως είναι μεταβλητές, οι τιμές παραγωγού στη μεγαλύτερη οικονομία της Γερμανίας ενισχύθηκαν κατά 0,1% σε μηνιαία βάση και 0,3% σε ετήσια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v