Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS: «Ταύροι» οι πλούσιοι επενδυτές μετά την νίκη Tραμπ

Το 53% των πλούσιων επενδυτών αναμένουν θετικές αποδόσεις από τον S&P 500 τους επόμενους έξι μήνες, έναντι ποσοστού 25% πριν από τις εκλογές.

UBS: «Ταύροι» οι πλούσιοι επενδυτές μετά την νίκη Tραμπ

Oι πολύ πλούσιοι αρχίζουν να νιώθουν καλά για τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ, σύμφωνα με την UBS.

H αμερικάνικη μονάδα διαχείρισης πλούτου της ελβετικής τράπεζας ανέφερε την Πέμπτη ότι πάνω από τους μισούς πλούσιους επενδυτές νιώθουν «ταύροι» για τις μετοχές, έναντι μόλις 25% πριν από τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, πριν από τις εκλογές, μόλις το 39% των 1.200 πλούσιων επενδυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της ελβετικής τράπεζας ανέφεραν ότι νιώθουν αισιόδοξοι για το βραχυπρόθεσμο outlook. Η νίκη του κ. Τραμπ έχει ενισχύσει το ποσοστό αυτό στο 48%, με τον ενθουσιασμό των υποστηρικτών του Ρεπουμπλικάνου να αντισταθμίζει την απογοήτευση ανάμεσα στους οπαδούς της Χίλαρι Κλίντον.

Πολλοί επενδυτές προέβλεπαν πριν από τις εκλογές ότι μια νίκη του κ. Τραμπ θα αναστάτωνε τις αγορές. Αλλά οι αγορές κινήθηκαν τελικά υψηλότερα, με την UBS να τονίζει πως το 53% των πλούσιων επενδυτών αναμένουν θετικές αποδόσεις από τον S&P 500 τους επόμενους έξι μήνες, έναντι ποσοστού 25% πριν από τις εκλογές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v