Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το Ιράκ θα υποβάλει τρεις προτάσεις για τη συμφωνία με ΟΠΕΚ

Παρά τις προηγούμενες διαφωνίες μεταξύ Ιράκ και ΟΠΕΚ για τη συνδρομή της χώρας στη μείωση παραγωγής, ο Ιρακινός υπουργός Πετρελαίου δήλωσε ότι θα προσφέρει στο καρτέλ τρεις λογικές εναλλακτικές, που θα συνάδουν με την πολιτική του.

Το Ιράκ θα υποβάλει τρεις προτάσεις για τη συμφωνία με ΟΠΕΚ

Περιορίζονται οι διαφωνίες μεταξύ Ιράκ και ΟΠΕΚ, καθώς η χώρα πρόκειται να προσφέρει τρεις νέες προτάσεις στη διάρκεια της συνεδρίασης αυτή την εβδομάδα στη Βιέννη, όπου θα συζητηθεί η εφαρμογή μιας συμφωνίας για μείωση της παραγωγής, όπως ανακοίνωσε αργά την Κυριακή ο Ιρακινός υπουργός Πετρελαίου, Jabbar al-Luaibi.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, ο υπουργός δήλωσε ότι οι επιλογές που θα προσφέρει η χώρα θα συνάδουν με την πολιτική του καρτέλ και έχουν σχεδιαστεί ώστε να τονώσουν την ενότητα του Οργανισμού.

Ο al-Luaibi, ο οποίος μέχρι πρόσφατα διαφωνούσε σθεναρά με τον ΟΠΕΚ σχετικά με τη συνδρομή του Ιράκ στη μείωση, αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες επάνω στις προτάσεις.

«Οι εναλλακτικές μας βασίζονται σε άλλες μεταβλητές και θα κάνουν πιο εύκολο για τα μέλη του ΟΠΕΚ να πάρουν μια απόφαση», τόνισε ο Ιρακινός υπουργός μιλώντας στην εφημερίδα. «Όλες οι επιλογές θα είναι λογικές και θα συνάδουν με την πολιτική του ΟΠΕΚ», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι το καρτέλ συμφώνησε τον Σεπτέμβριο να μειώσει την παραγωγή, προκειμένου να περιορίσει την παγκόσμια υπερπροσφορά που πιέζει τις τιμές του μαύρου χρυσού, ωστόσο άφησε τις λεπτομέρειες να αποσαφηνιστούν αργότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v