Και οι ΗΠΑ μπλοκάρουν την κινεζική εξαγορά της γερμανικής Aixtron

Εντείνονται οι ανησυχίες της Δύσης για το κινεζικό όργιο εξαγορών και την πιθανή απειλή στην ασφάλεια. Οι Ηνωμένες Πολιτείες μπλοκάρουν την αγορά της Aixtron από το Fujian Grand Chip Investment Fund, ενώ η Γερμανία έχει ήδη αποσύρει την έγκρισή της.

Και οι ΗΠΑ μπλοκάρουν την κινεζική εξαγορά της γερμανικής Aixtron

Οι αμερικανικές αρχές πρόκειται για μία ακόμη φορά να μπλοκάρουν την εξαγορά ευρωπαϊκής εταιρίας τεχνολογίας από Κινέζο αγοραστή. Πρόκειται για άλλη μία ένδειξη ότι το πρόσφατο όργιο αγορών από την Κίνα εγείρει αυξανόμενες ανησυχίες για την ασφάλεια στον δυτικό κόσμο.

Η γερμανική τεχνολογική εταιρία Aixtron τόνισε αργά την Παρασκευή ότι η αμερικανική Επιτροπή Ξένης Επένδυσης CFIUS την ενημέρωσε σχετικά με «ανεπίλυτες ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, σχετικά με την προτεινόμενη συναλλαγή».

Η είδηση έρχεται αφότου το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών απέσυρε στα τέλη του περασμένου μήνα την έγκριση που είχε δώσει στη συναλλαγή και άνοιξε νέα αξιολόγηση της εξαγοράς της Aixtron από την Grand Chip Investment, τη γερμανική μονάδα του κινεζικού Fujian Grand Chip Investment Fund.

Η εξαγορά είναι αξίας 710 εκατ. δολαρίων, υπενθυμίζει η Wall Street Journal.

Η Aixtron, μια κατασκευάστρια τσιπ και σχετικού εξοπλισμού, επεσήμανε ότι η CFIUS συνέστησε στα δύο μέρη να «εγκαταλείψουν ολόκληρη τη συναλλαγή» και πως η αρχή σχεδιάζει να υποβάλει πρόταση ώστε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα να μπλοκάρει την εξαγορά διότι δεν υπάρχουν πιθανοί τρόποι επίλυσης και περιορισμού των ανησυχιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v