Η Alibaba εντείνει τον ανταγωνισμό κατά Amazon και Microsoft στο cloud

Ο κινεζικός κολοσσός προχώρησε σε συνεργασίες και κοινοπραξίες για τη δημιουργία τεσσάρων νέων data centers. Μεταξύ άλλων συνεργάζεται με Vodafone και Softbank, ενώ προωθείται όλο και περισσότερο στη ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά cloud.

Η Alibaba εντείνει τον ανταγωνισμό κατά Amazon και Microsoft στο cloud

Η Alibaba σχεδιάζει να ξεκινήσει τέσσερα νέα data centers σε όλο τον κόσμο, όπως ανακοίνωσε σήμερα σύμφωνα με το CNBC. Ο κινεζικός κολοσσός ανταγωνίζεται όλο και περισσότερο την Amazon και την Microsoft στη ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά cloud.

Τα καινούρια data centers της κινεζικής τεχνολογικής εταιρίας θα βρίσκονται στο Ντουμπάι, στο Τόκιο, στη Γερμανία και το Σίδνεϋ. Με την κίνηση αυτή τα data centers που έχει η Alibaba εκτός Κίνας θα γίνουν οκτώ, με τον τεχνολογικό κολοσσό να έχει πλέον παρουσία σχεδόν σε κάθε ήπειρο.

«Με την προσθήκη αυτών των τεσσάρων data centers, θα καλύπτουμε τους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο», ανέφερε ο Ethan Yu, επικεφαλής της Alibaba Cloud Global, μιλώντας στο διεθνές δίκτυο.

Σε κάθε αγορά, η Alibaba Cloud έχει δημιουργήσει κοινοπραξίες και συνεργασίες. Στο Ντουμπάι έχει σχηματίσει την κοινοπραξία YVOLV με την Meraas Holdings. Στη Γερμανία συνεργάζεται με τη Vodafone για να ανοίξει το πρώτο της data center στην Ευρώπη. Στην Ιαπωνία δημιούργησε νωρίτερα φέτος την κοινοπραξία SB Cloud Corporation, με την Softbank.

Ο επικεφαλής της Alibaba Cloud δεν αποκάλυψε τους οικονομικούς όρους των συμφωνιών αυτών, ωστόσο υπάρχουν συμφωνίες διαμοιρασμού εσόδων. Η κοινοπραξία με την SoftBank θα ανήκει σε αυτή κατά το 60% και στην Alibaba κατά 40%, σύμφωνα με ανακοίνωση των δύο εταιριών νωρίτερα φέτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v