Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η βρετανική κυβέρνηση μείωσε το μερίδιο στη Lloyds κάτω του 8%

Η κυβέρνηση συνεχίζει να ελαττώνει το μερίδιό της στην τράπεζα, την οποία διέσωσαν οι Βρετανοί φορολογούμενοι στη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Μετά τη χθεσινή πώληση έχει στην κατοχή της το 7,99% της εταιρίας.

Η βρετανική κυβέρνηση μείωσε το μερίδιο στη Lloyds κάτω του 8%

Η Lloyds Banking Group ανακοίνωσε σήμερα ότι η βρετανική κυβέρνηση μείωσε το μερίδιο που κατέχει στην τράπεζα σε 5,70 δισ. μετοχές ή 7,99%.

Προηγούμενα, η κυβέρνηση είχε στην κατοχή της 6,42 δισ. μετοχές ή μερίδιο 8,99%, υπενθυμίζει το MarketWatch, το οποίο μεταδίδει ότι δεν έχει αποκαλυφθεί το ποσό της αγοράς που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα.

Η Lloyds, η μεγαλύτερη λιανική τράπεζα της Βρετανίας, διασώθηκε από τους Βρετανούς φορολογούμενους στη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης, οπότε η κυβέρνηση πήρε τον έλεγχο ενός μεριδίου 39%. Η κυβέρνηση άρχισε να πουλά τις μετοχές της στα τέλη του 2013.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Φίλιπ Χάμοντ, τόνισε ότι η κυβέρνηση θα αρχίσει να πουλά το μερίδιο που έχει απομείνει, μέσω σχεδίου που περιλάμβανε trading, αποσύροντας την προγραμματισμένη λιανική πώληση. Ο υπουργός απέδωσε στην συνεχιζόμενη μεταβλητότητα της αγοράς την απόσυρση της λιανικής προσφοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v