Uniper: Ζημιές 348 εκατ. ευρώ το γ' τρίμηνο

Στο εννεάμηνο οι ζημιές άγγιξαν τα 4,2 δισ., ενώ στο τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 348 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις της μονάδας συμβατικής ενέργειας της E.ON υποχώρησαν 26% από τον Ιανουάριο μέχρι το Σεπτέμβριο, αλλά τα EBIT αυξήθηκαν κατά 700 εκατ.

Uniper: Ζημιές 348 εκατ. ευρώ το γ τρίμηνο

Η Uniper, ο βραχίονας παραγωγής συμβατικής ηλεκτρικής ενέργειας και πώλησης ενέργειας της E.ON, εμφάνισε ζημιές στη διάρκεια των εννέα πρώτων μηνών του έτους, εξαιτίας του αντίκτυπου αποτίμησης μετά την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο. Τα λειτουργικά κέρδη της μονάδας βελτιώθηκαν λόγω της ισχυρότερης επιχείρησης αερίου.

Οι καθαρές ζημιές της εταιρίας διαμορφώθηκαν σε 4,2 δισ. ευρώ για την περίοδο από τον Ιανουάριο μέχρι το Σεπτέμβριο.

Στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, η καθαρή απώλεια της Uniper ήταν 348 εκατ. ευρώ, τονίζει το MarketWatch.

Στο εννεάμηνο, οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν σε 48 δισ. ευρώ, δηλαδή υποχώρησαν 26% από τα 65,2 δισ. ευρώ που καταγράφθηκαν για τους πρώτους εννέα μήνες του 2015. Η Uniper επεσήμανε ότι οι ισχυρές επιδόσεις των δραστηριοτήτων αερίου βοήθησαν στην αντιστάθμιση της διακοπής λειτουργίας του ρωσικού εργοστασίου ενέργειας Berezovskaya 3.

Τα EBIT για την περίοδο αυτή ενισχύθηκαν κατά περίπου 700 εκατ. ευρώ, σε 1,25 δισ. ευρώ.

Η μονάδα επανέλαβε τα σχέδιά της για πληρωμή μερίσματος 0,55 ευρώ ανά μετοχή για το 2016, ενώ πρόσθεσε πως σχεδιάζει επίσης να περικόψει τα κόστη κατά περίπου 400 εκατ. ευρώ μέχρι τα τέλη του 2018, σε 1,9 δισ. ευρώ.

Η εταιρία σκοπεύει να μειώσει το καθαρό χρέος, το οποίο ήταν στα 3,7 δισ. ευρώ στα τέλη Σεπτεμβρίου, παρά την κεφαλαιουχική δαπάνη ύψους μεταξύ 750 και 850 εκατ. ευρώ φέτος.

Η E.ON προχώρησε το Σεπτέμβριο σε spin off περίπου του 53% της Uniper, γεγονός που οδήγησε σε απομείωση 1,6 δισ. ευρώ στην αξία της μονάδας. Σήμερα, η Uniper γνωστοποίησε ότι περίπου το ένα τρίτο των μετοχών της βρίσκεται στα χέρια θεσμικών επενδυτών, με λιγότερο από το 10% αυτών να είναι στη Γερμανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v