Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση κερδών τριμήνου για Hewlett Packard Enterprise και HP

Και οι δύο εταιρίες εμφάνισαν υποχώρηση κερδών για το τέταρτο τρίμηνο του οικονομικού έτους. Η Hewlett Packard Enterprise κατέγραψε καθαρά κέρδη 300 εκατ. δολαρίων και η HP είχε καθαρά κέρδη 500 εκατ. δολαρίων στο τρίμηνο.

Πτώση κερδών τριμήνου για Hewlett Packard Enterprise και HP

Υποχώρησαν τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου του οικονομικού έτους, τόσο της Hewlett Packard Enterprise όσο και της HP, σύμφωνα με ανακοινώσεις των δύο εταιριών.

Η HPE, η οποία εστιάζει σε πωλήσεις προς εταιρικούς πελάτες, εμφάνισε κέρδη πολύ κάτω των προσδοκιών. Τα καθαρά της κέρδη διαμορφώθηκαν στα 300 εκατ. δολάρια ή 18 cents ανά μετοχή, ενώ ανέμενε κέρδη ύψους 44 με 49 cents ανά μετοχή.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη της HPE διαμορφώθηκαν σε 61 cents ανά μετοχή, ποσό που συνάδει με το προβλεπόμενο εύρος της και είναι ένα cent πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Τα έσοδά της ήταν 12,5 δισ. δολάρια.

Η HP, η οποία εστιάζει σε ιδιώτες καταναλωτές, εμφάνισε καθαρά κέρδη ύψους 500 εκατ. δολαρίων ή 30 cents ανά μετοχή, από πωλήσεις ύψους 12,5 δισ. δολαρίων, έναντι προβλέψεων για πωλήσεις 11,9 δισ.

Τα προσαρμοσμένα της κέρδη ήταν στο τρίμηνο 36 cents ανά μετοχή, επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες.

Όπως υπενθυμίζει το MarketWatch, η πρώην Hewlett-Packard Co διαχωρίστηκε πριν από έναν χρόνο σε δύο εταιρίες, την HP και την Hewlett Packard Enterprise.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v