Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Thomas Cook: Πτώση 53% στα ετήσια κέρδη προ φόρων

Οι κρατήσεις της εταιρίας για το χειμώνα έχουν ήδη ξεπεράσει κατά 2% τις περσυνές, αλλά σε χαμηλότερες τιμές. Η εταιρία εμφάνισε κέρδη εννέα εκατ. από έσοδα 7,81 δισ. στερλινών, ενώ άρχισε και πάλι να δίνει μέρισμα έπειτα από παύση πέντε ετών.

Thomas Cook: Πτώση 53% στα ετήσια κέρδη προ φόρων

Η ταξιδιωτική εταιρία Thomas Cook εμφάνισε μεγάλη πτώση της τάξης του 53% στα κέρδη προ φόρων για το οικονομικό έτος 2016, ωστόσο ξεκίνησε και πάλι να δίνει μέρισμα έπειτα από διακοπή πέντε ετών, τονίζοντας ότι οι συναλλαγές της συνάδουν με τις προσδοκίες της διοίκησης.

Στο οικονομικό έτος που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, η Thomas Cook κατέγραψε κέρδη προ φόρων ύψους εννέα εκατ. στερλινών, από 19 εκατ. το προηγούμενο οικονομικό έτος. Τα έσοδά της παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητα, στα 7,81 δισ. στερλίνες, έναντι 7,83 δισ. πέρυσι.

Η εταιρία ανέφερε πως η χειμερινή σεζόν «έχει πωληθεί» κατά 61%, δηλαδή έχει ξεπεράσει την ίδια περίοδο του 2015 κατά 2%. Οι συνολικές κρατήσεις επίσης έχουν ξεπεράσει τις περσυνές, ωστόσο σε χαμηλότερες τιμές, διευκρίνισε η Thomas Cook.

Οι κρατήσεις για την Condor είναι αμετάβλητες και οι τιμές έχουν υποχωρήσει κατά 4%, επεσήμανε η εταιρία. Ως εκ τούτου, σχεδιάζει να μειώσει την έκθεσή της στο γερμανικό τομέα μικρών και μεσαίων αποστάσεων, να επεκτείνει τις υπηρεσίες που προσφέρει στις μεγάλες αποστάσεις και να οικοδομήσει περισσότερη ευελιξία στα σχέδια πτήσεων.

Από την άλλη, ο αντίκτυπος της μειούμενης ζήτησης των πελατών για την Τουρκία αντισταθμίστηκε από τη μεταστροφή τους σε εναλλακτικούς προορισμούς.

Το συμβούλιο της ταξιδιωτικής εταιρίας έχει δηλώσει τελικό μέρισμα ύψους 0,5 πένας ανά μετοχή. Η Thomas Cook δεν έχει πρόθεση να πληρώσει ενδιάμεσο μέρισμα στο άμεσο μέλλον, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v