Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρόστιμο 106 εκατ. δολαρίων στην Telenor για μονοπώλιο

Η εταιρία έλαβε ιδιοποίηση για πιθανή επιβολή προστίμου και τόνισε πως εξετάζει την «προκαταρκτική αξιολόγηση» των αρχών, που κατηγορούν την Telenor πως έκανε κατάχρηση της κυρίαρχης θέσης της στην αγορά.

Πρόστιμο 106 εκατ. δολαρίων στην Telenor για μονοπώλιο

Η σκανδιναβική εταιρία τηλεπικοινωνιών Telenor γνωστοποίησε σήμερα ότι η νορβηγική αντιμονοπωλιακή αρχή πρότεινε την επιβολή προστίμου, ύψους 906 εκατ. νορβηγικών κορωνών (106,2 εκατ. δολάρια), για υποτιθέμενες παραβιάσεις κανονισμών κατά του μονοπωλίου.

Η Telenor τόνισε πως έλαβε ένα προσχέδιο της απόφασης από την αρμόδια αρχή, η οποία σχετίζεται με κανονισμούς που απαγορεύουν την κατάχρηση κυρίαρχης θέσης στην αγορά.

Η αντιμονοπωλιακή αρχή υποστηρίζει πως η εταιρία έχει περιορίσει τον ανταγωνισμό, αφενός μέσω της τιμολόγησης και αφετέρου με απαγορεύσεις που σχετίζονται με το roaming και προβλέπονται από συμφωνίες χονδρικής που υπογράφηκαν την περίοδο 2010-2014.

Το προτεινόμενο πρόστιμο δεν αποτελεί τελική απόφαση, διευκρίνισε η Telenor. «Είναι μια προκαταρκτική αξιολόγηση», εξήγησε σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος Berit Svendsen, προσθέτοντας πως «θα εξετάσουμε την ειδοποίηση λεπτομερώς».

Το MarketWatch μεταδίδει πως, αν και δε συμφωνεί με τα ευρήματα της νορβηγικής σκανδιναβικής αρχής, η Telenor ανέφερε πως συνεργάζεται μαζί της και εκτίμησε ότι «θα πάρει κάποιο χρόνο» ως την ολοκλήρωση της έρευνας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v