Τουρκία: Δύο νεκροί από την έκρηξη στα Άδανα

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Anadolu, η έκρηξη κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται σε αυτοκίνητο που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά. Ένοπλοι Κούρδοι του PKK ευθύνονται για την επίθεση, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εμπορίου.

Τουρκία: Δύο νεκροί από την έκρηξη στα Άδανα

Δύο είναι οι νεκροί από την έκρηξη που έγινε στα Άδανα και τουλάχιστον 21 οι τραυματίες, σύμφωνα με το γραφείο του τοπικού κυβερνήτη, από την έκρηξη που έγινε σήμερα το πρωί στον χώρο στάθμευσης έξω από το γραφείο του κυβερνήτη της πόλης, στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εμπορίου Μεχμέτ Μουεζίνογλου, την επίθεση πραγματοποίησαν ένοπλοι Κούρδοι του PKK, όπως μετέδωσε το CNN Turk.

Ο υπουργός δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ότι πέντε από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ χαρακτήρισε νωρίτερα με ανάρτησή του στο Twitter την έκρηξη ως μια "αισχρή επίθεση", ωστόσο δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ανακοίνωση για τα αίτια της έκρηξης.

"Η καταραμένη τρομοκρατία συνεχίζει να στοχεύει τον λαό μας. Θα πολεμήσουμε αυτή την τρομοκρατία μέχρι τέλους, στο όνομα της ανθρωπότητας", συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Anadolu, η έκρηξη κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται σε αυτοκίνητο που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά.

Το CNN Turk, επικαλούμενο τον κυβερνήτη, μεταδίδει πως η επίθεση εκτιμάται ότι πραγματοποιήθηκε από γυναίκα.

 


Οπτικό υλικό δείχνει ένα αυτοκίνητο τυλιγμένο στις φλόγες, σταθμευμένο στον χώρο στάθμευσης έξω από το κτίριο, και πυκνό μαύρο καπνό να υψώνεται στον ουρανό.

Τα Άδανα βρίσκονται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από τη μεσογειακή ακτή της Τουρκίας και 16 χιλιόμετρα από την Αεροπορική Βάση του Ιντσιρλίκ, την οποία οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις χρησιμοποιούν για να εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. Τον Μάρτιο, οι οικογένειες των Αμερικανών στρατιωτικών κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα Άδανα και κάποιες άλλες περιοχές της Τουρκίας για λόγους ασφαλείας.

Το Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ στα Άδανα προειδοποίησε πριν από τρεις εβδομάδες ότι εξτρεμιστικές οργανώσεις "συνεχίζουν τις επιθετικές τους προσπάθειες εναντίον Αμερικανών πολιτών και άλλων ξένων στα Άδανα", ενώ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει απευθύνει προειδοποίηση προς τους Αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια στη νοτιοανατολική Τουρκία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v