Η Credit Suisse συγκεντρώνει δύο δισ. δολάρια για μερίδια σε hedge funds

Οι κανονισμοί για τα κεφάλαια που θεσπίστηκαν μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση δεν επιτρέπουν στις τράπεζες να χρησιμοποιούν δικά τους χρήματα για συναλλαγές. Η Credit Suisse ξεκινά την Anteil Capital που θα αγοράζει μερίδια σε hedge funds.

Η Credit Suisse συγκεντρώνει δύο δισ. δολάρια για μερίδια σε hedge funds

Η Credit Suisse φλερτάρει με επενδυτές προκειμένου να συγκεντρώσει μέχρι δύο δισ. δολάρια για ένα fund, που θα αγοράζει μερίδια σε hedge funds, σύμφωνα με δύο πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση και τα οποία επικαλείται το Bloomberg.

Σκοπός της μονάδας της τράπεζας Anteil Capital Partners που έχει την έδρα της στη Ζυρίχη, θα είναι να αγοράσει ποσοστά μειοψηφίας σε 10 με 12 διαχειριστές κεφαλαίων, πρόσθεσαν οι πηγές.

Η Anteil Capital, της οποίας το όνομα σημαίνει «μερίδιο» στα γερμανικά, αποτελεί μέρος του βραχίονα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της Credit Suisse.

Όπως εξηγεί το πρακτορείο, οι κανονισμοί που τέθηκαν σε εφαρμογή μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση έχουν επιβάλει αυστηρότερους κανόνες κεφαλαίων στις τράπεζες, εμποδίζοντάς τες να χρησιμοποιούν δικά τους χρήματα για συναλλαγές και εξαναγκάζοντάς τις να κλείνουν ή να διαχωρίζουν τα ανάλογα τμήματα trading.

Παρότι η Credit Suisse εστιάζει στην συγκέντρωση χρημάτων από εξωτερικές πηγές για την Anteil, το να έχουν στην κατοχή τους ένα κομμάτι ενός hedge fund, επιτρέπει στις τράπεζες να βγάζουν κέρδη από τις προμήθειες που παράγουν οι διαχειριστές κεφαλαίων –συνήθως 2% για τη διαχείριση και στο 20% των επιδόσεων.

Από την πλευρά των hedge funds, ένα μεγάλος επενδυτής με κύρος μπορεί να τα βοηθήσει να εξασφαλίσουν θεσμικούς πελάτες, ενώ η διαδικασία επιτρέπει και στους ιδρυτές να ρευστοποιήσουν ένα μέρος των μεριδίων που έχουν στην κατοχή τους.

Η Anteil Capital θα ανταγωνιστεί εταιρίες όπως την Dyal Capital Partners, την Blackstone, αλλά και τη μονάδα Petershill της Goldman Sachs, η οποία ξεπέρασε τον αρχικό της στόχο ενός δισ. δολαρίων για δεύτερο fund της νωρίτερα φέτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v