Iνδία: Σε ελεύθερη πτώση η ρουπία

Το ινδικό νόμισμα διολίσθησε στις 68,865 ρουπίες/δολάρια την Πέμπτη, υποχωρώντας κάτω από το προηγούμενο χαμηλό των 68,845, στο οποίο είχε βρεθεί στις 28 Αυγούστου του 2013.

Iνδία: Σε ελεύθερη πτώση η ρουπία

H ινδική ρουπία βούτηξε σε χαμηλά ιστορικά επίπεδα την Πέμπτη, ενώ το ινδικό χρηματιστήριο κινήθηκε χαμηλότερα, καθώς τα funds αποσύρονται από τις τοποθετήσεις σε ινδικά στοιχεία ενεργητικού.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το ινδικό νόμισμα διολίσθησε στις 68,865 ρουπίες/δολάρια την Πέμπτη, υποχωρώντας κάτω από το προηγούμενο χαμηλό των 68,845, στο οποίο είχε βρεθεί στις 28 Αυγούστου του 2013.

Οι προσδοκίες για μια πιο σφιχτή νομισματική πολιτική από τη Fed έχουν προκαλέσει ένα «sell-off» στις αναδυόμενες αγορές.

Οι ανησυχίες ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα ακολουθήσει μια πιο προστατευτική προσέγγιση έχουν επίσης ασκήσει πιέσεις στα στοιχεία ενεργητικού των αναδυόμενων αγορών.

Ο ινδικός δείκτης S&P BSE Sensex υποχώρησε 0.7% την Πέμπτη. Εν τω μεταξύ, οι ξένες τοποθετήσεις σε κρατικά και εταιρικά ινδικά ομόλογα έχουν υποχωρήσει κατά 1,4 δισ. δολάρια τον Νοέμβριο. Οι ξένοι επενδυτές έχουν αποσύρει 1,9 δισ. δολάρια από το χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v