Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαρκελώνη: Πρόστιμο €600.000 σε Airbnb και HomeAway

Το πρόστιμο αφορά το μεγάλο αριθμό μη αδειοδοτημένων κατοικιών που διαφημίζονταν στις ιστοσελίδες των δύο εταιρειών καθώς και για τα κέρδη που αποκομίζουν από την «δεσπόζουσα θέση» στην αγορά.

Βαρκελώνη: Πρόστιμο €600.000 σε Airbnb και HomeAway

Το δημοτικό συμβούλιο της Βαρκελώνης ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλει πρόστιμο 600.000 ευρώ στις πλατφόρμες Airbnb και HomeAway γιατί προσφέρουν χωρίς άδεια υπηρεσίες διαχείρισης φιλοξενίας.

Η αριστερή δήμαρχος Άντα Κολάου, δήλωσε ότι είναι «ανεπίτρεπτο να υπάρχουν χιλιάδες διαμερίσματα που λειτουργούν παράνομα χωρίς άδεια, δεν πληρώνουν φόρους και προκαλούν ηχορύπανση στους γείτονες».

Όπως μεταδίδει η Daily Telegraph, οι λόγοι που επικαλέστηκαν οι δημοτικές αρχές για την επιβολή του υψηλότερου δυνατού προστίμου στις δύο εταιρείες αφορούν το μεγάλο αριθμό μη αδειοδοτημένων κατοικιών που διαφημίζονταν στις ιστοσελίδες τους καθώς και τα κέρδη που αποκομίζουν από την «δεσπόζουσα θέση» στην αγορά.

Σημειώνεται πως τον περασμένο Δεκέμβριο είχε επιβληθεί πρόστιμο 30.000 για τις ίδιες παραβάσεις.

Η Airbnb απάντησε επικρίνοντας τους «ξεπερασμένους κανονισμούς που προστατεύουν τις υφιστάμενες βιομηχανίες και απειλούν μια οικονομική γραμμή σωτηρίας για χιλιάδες πολίτες».

«Μας λυπεί η απόφαση αυτή και θα ασκήσουμε έφεση» δήλωσε εκπρόσωπος της Airbnb στην Telegraph.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v