Eισροές $5,1 δισ. στα funds αμερικάνικων μετοχών

Οι αμερικάνικες μετοχές προσέλκυσαν επενδυτές και την εβδομάδα που έληξε στις 23 Νοεμβρίου. Μαζική φυγή από τα ευρωπαϊκά ομόλογα. Απώλειες για τις αναδυόμενες αγορές.

Eισροές $5,1 δισ. στα funds αμερικάνικων μετοχών

Τα funds που επενδύουν σε αμερικάνικες μετοχές συνέχισαν να προσελκύουν χρήματα και αυτήν την εβδομάδα, καθώς και οι τρεις βασικοί δείκτες σκαρφάλωσαν σε επίπεδα ρεκόρ.

Σύμφωνα με στοιχεία της EPFR, περίπου 5,1 δισ. δολάρια εισέρευσαν στα συγκεκριμένα funds ως την εβδομάδα που έληξε στις 23 Νοεμβρίου. Το ποσό ήταν ελαφρώς μικρότερο από ότι την προηγούμενη εβδομάδα, όταν σημειώθηκε ρεκόρ εν μέσω αναπάντεχης αισιοδοξίας για την εκλογική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ.

Εν τω μεταξύ, τα funds που επενδύουν σε ομόλογα, κατέγραψαν απώλειες 8,6 δισ. δολάρια. Μεγαλύτερες ήταν οι απώλειες από τα ευρωπαϊκά ομόλογα, οι οποίες ανήλθαν την προηγούμενη εβδομάδα στο ποσό των 3,5 δισ. δολαρίων.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, οι επενδυτές απέσυραν από τα funds που επενδύουν σε ομόλογα και μετοχές των αναδυόμενων αγορών 2,9 και 1,9 δισ. δολάρια αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v