Toυρκία: Μειώνει την πρόβλεψη για ανάπτυξη η Παγκόσμια Τράπεζα

Στο 3,1% αναθεώρησε την εκτίμηση της για την ανάπτυξη της τουρκικής οικονομίας το 2016 η Παγκόσμια Τράπεζα. Βλέπει επιβράδυνση ιδιωτικών επενδύσεων και κατανάλωσης μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

Toυρκία: Μειώνει την πρόβλεψη για ανάπτυξη η Παγκόσμια Τράπεζα

Η Παγκόσμια Τράπεζα αναθεώρησε χαμηλότερα την πρόβλεψη της για την ανάπτυξη της τουρκικής οικονομίας το 2016 στο 3,1% από 3,5%, σε έκθεση που δημοσίευσε την Παρασκευή.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, ο παγκόσμιος οργανισμός διατήρησε την εκτίμηση του Ιουλίου για ανάπτυξη της τουρκικής οικονομίας με 3,5% το 2017. Αντίθετα, μείωσε κατά 0,1 ποσοστιαία μονάδα την πρόβλεψη για την ανάπτυξη του 2018, στο 3,5%.

«Αναμένουμε ότι η ανάπτυξη του ΑΕΠ θα ανακάμψει στο 3,5% το 2017, χάρη στην βελτίωση των καθαρών εξαγωγών λόγω κυρίως της απόσυρσης των ρωσικών κυρώσεων» αναφέρεται στην έκθεση.

Η έκθεση επισημαίνει ότι η χαμηλότερη ανάπτυξη το δεύτερο τρίμηνου του έτους οδήγησε στην αναθεώρηση της πρόβλεψης για το 2016 στο 3,1%.

«Αναθεωρούμε την πρόβλεψη μας για την ανάπτυξη το 2016 στο 3,1% από 3,5%, γιατί οι ιδιωτικές επενδύσεις και η κατανάλωση φαίνεται να έχουν επιβραδυνθεί μετά την αποτυχημένη απόπειρα δημοψηφίσματος» σημειώνουν οι αναλυτές της Παγκόσμιας Τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v