Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Samsung εξετάζει διαχωρισμό δραστηριοτήτων

Ακτιβιστής επενδυτής ζήτησε από την νοτιοκορεάτικη εταιρία να προχωρήσει σε spinoff για να ισχυροποιήσει τη θέση της ως παγκόσμια ηγέτιδα στα smartphones. Το συμβούλιο θα συνεδριάσει αύριο, καθώς είπε ότι θα απαντήσει στο αίτημα μέχρι τα τέλη του μήνα.

H Samsung εξετάζει διαχωρισμό δραστηριοτήτων

Η Samsung Electronics εξετάζει το διαχωρισμό της σε δύο εταιρίες, έπειτα από πίεση από ακτιβιστή επενδυτή.

Σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται ρεπορτάζ της Seoul Economic Daily, το συμβούλιο της νοτιοκορεάτικης εταιρίας πρόκειται να συνεδριάσει την Τρίτη και έπειτα να ανακοινώσει την απόφασή του.

Όπως μεταδίδουν τα μέσα, το hedge fund Elliott Management πρότεινε τον περασμένο μήνα ένα spinoff και η Samsung ανέφερε ότι θα απαντήσει στο αίτημα μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.

Η Elliott Management πρότεινε το διαχωρισμό με σκοπό την τόνωση της αξίας προς τους επενδυτές, καθώς το spinoff υποτίθεται πως θα επιτρέψει στην ιδρυτική οικογένεια Lee να ισχυροποιήσει τη θέση της ως παγκόσμιος ηγέτης στα smartphones.

Το hedge fund προτείνει η Samsung Electronics να διαχωριστεί σε μια εταιρία συμμετοχών και μια λειτουργική εταιρία, να πληρώσει ειδικό μέρισμα ύψους 26 δισ. δολαρίων, να δεσμευθεί για απόδοση τουλάχιστον στο 75% των ελεύθερων ταμειακών ροών προς τους επενδυτές και να συμφωνήσει στην πρόσληψη μερικών ανεξάρτητων διευθυντών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v