H Standard Chartered μειώνει 10% το προσωπικό επενδυτικής τραπεζικής

Η τράπεζα προχωρά με τα σχέδιά της για εξάλειψη 15.000 θέσεων εργασίας, με σκοπό τη βελτίωση της κερδοφορίας. Το τμήμα από το οποίο περικόπτει προσωπικό παρήγαγε σχεδόν τα μισά από τα έσοδα του πρώτου εξαμήνου του 2016.

H Standard Chartered μειώνει 10% το προσωπικό επενδυτικής τραπεζικής

Η Standard Chartered περικόπτει περίπου το 10% των ατόμων που απασχολεί στο εταιρικό και θεσμικό τμήμα, στο πλαίσιο ενός προγράμματος που ανακοίνωσε πέρυσι και με το οποίο σκοπεύει να εξαλείψει 15.000 θέσεις εργασίας και να βελτιώσει την κερδοφορία στην τράπεζα που εστιάζει στην Ασία, σύμφωνα με πηγή του Bloomberg που γνωρίζει τα σχέδια της εταιρίας.

Το προσωπικό θα ενημερωθεί για τις περικοπές ήδη από αυτήν την εβδομάδα, ενώ οι θέσεις που θα εξαλειφθούν θα είναι σε τμήματα όπως αυτό της εταιρικής χρηματοδότησης σε Χονγκ Κονγκ και Σιγκαπούρη, ανέφερε η πηγή.

«Κάνουμε το τμήμα εταιρικής και θεσμικής τραπεζικής πιο αποδοτικό», σχολίασε η τράπεζα αναφερόμενη σε αυτές τις πληροφορίες, προσθέτοντας ότι «η εξάλειψη διπλών ρόλων και η διαχείριση των κοστών μας, για να προστατεύσουμε προγραμματισμένες επενδύσεις σε τεχνολογία και ανθρώπους, σημαίνει ότι θα επηρεαστεί ένας μικρός αριθμός από τους υπάρχοντες ρόλους».

Η τράπεζα είχε περίπου 84.500 εργαζόμενους στα τέλη Ιουνίου, δηλαδή περίπου 1.500 λιγότερους σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2015. Οι εργαζόμενοι της τράπεζας είναι σχεδόν ισάξια κατανεμημένοι μεταξύ των επιχειρηματικών τμημάτων και των υπηρεσιών υποστήριξης, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Standard Chartered.

Όπως αναφέρει η έκθεση αυτή, το τμήμα στο οποίο θα γίνουν αυτές οι περικοπές παρήγαγε στη διάρκεια του πρώτου μισού του 2016, σχεδόν τα μισά από τα έσοδα της τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v