Monte Paschi: Αντιμέτωπη με αγωγές €8 δισ.

Η τράπεζα με έδρα την Τοσκάνη έχει αφήσει στην άκρη το ποσό των 627 εκατ. ευρώ για να καλύψει τις απαιτήσεις αυτές. Βουτιά 12% για τη μετοχή.

Monte Paschi: Αντιμέτωπη με αγωγές €8 δισ.

H Μonte dei Paschi di Siena ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ιδιώτες διεκδικούν από την τράπεζα το ποσό των 8 δισ. ευρώ μέσω μιας σειράς αγωγών.

Σε έγγραφο για την ανταλλαγή χρέους που θα ξεκινήσει τη Δευτέρα, η τράπεζα με έδρα την Τοσκάνη ανέφερε πως έχει αφήσει στην άκρη το ποσό των 627 εκατ. ευρώ για να καλύψει τις απαιτήσεις αυτές.

Η τράπεζα, η οποία επιδιώκει να αντλήσει 5 δισ. ευρώ μέσω της ανταλλαγής και της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, επισήμανε πως ο αντίκτυπος από την έρευνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στο χαρτοφυλάκιο των δανείων της δεν περιλαμβάνεται στο τελευταίο επιχειρηματικό της σχέδιο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η τράπεζα σημείωσε ακόμα πως η ΕΚΤ τής έχει ζητήσει να παρουσιάσει ένα λεπτομερές χρηματοδοτικό σχέδιο για κάθε χρονιά ως το 2018.

To πρωί της Δευτέρας, η μετοχή της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας υποχωρούσε 12%, προτού οι αρχές αποφασίσουν να αναστείλουν τη διαπραγμάτευσή της.

Εν τω μεταξύ, η ιταλική τράπεζα ξεκίνησε τη διαδικασία ανταλλαγής χρέους 4,3 δισ. ευρώ.

Οι ομολογιούχοι της τράπεζας θα έχουν διορία πέντε ημέρες από τις 28 Νοεμβρίου να υπογράψουν την ανταλλαγή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v