Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Santander δεν θα διαχωρίσει τις δραστηριότητες μετά το Brexit

Η αλλαγή στα σχέδια της τράπεζας, μπορεί να της προσφέρει ευελιξία ώστε να μεταφέρει κάποιες δραστηριότητες εκτός Βρετανίας μετά το Brexit. Στο μεταξύ η επικεφαλής της βρετανικής μονάδας συνεχίζει να προειδοποιεί για τις επιπτώσεις του Brexit.

H Santander δεν θα διαχωρίσει τις δραστηριότητες μετά το Brexit

Η Banco Santander εγκαταλείπει τα σχέδιά της να διαχωρίσει τις δραστηριότητες λιανικής τραπεζικής από την εταιρική και θεσμική τραπεζική στη Βρετανία λόγω του Brexit, σύμφωνα με μια πηγή του Bloomberg που γνωρίζει την υπόθεση.

Η ισπανική τράπεζα συζητά νέες προτάσεις με την Τράπεζα της Αγγλίας, προκειμένου να ανταποκριθεί στους κανονισμούς της κεντρικής τράπεζας για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα (ringfencing), οι οποίοι αναγκάζουν τα ιδρύματα να απομονώνουν τις πιο επικίνδυνες εμπορικές δραστηριότητες από τη λιανική τραπεζική, εξήγησε η πηγή.

Η Santander είναι η πέμπτη μεγαλύτερη λιανική τράπεζα στη Βρετανία, μετά την Royal Bank of Scotland, την Lloyds, την HSBC και την Barclays, υπενθυμίζει το πρακτορείο.

Η αλλαγή στα σχέδιά της, η οποία έρχεται έπειτα από χρόνια προετοιμασίας με σκοπό την ανταπόκριση στους κανόνες μέχρι το 2019, ενδέχεται να προσφέρει στην Santander μεγαλύτερη ευελιξία ώστε να μεταφέρει κάποιες δραστηριότητες εκτός Ηνωμένου Βασιλείου, αν αυτό αποδειχθεί απαραίτητο μετά το Brexit.

Στο μεταξύ η Shriti Vadera, πρόεδρος της βρετανικής μονάδας της τράπεζας, ηγείται μιας ομάδας ανώτατων τραπεζικών ηγετών που προειδοποιούν πως το Brexit θα μπορούσε να ζημιώσει το status της χώρας ως κέντρο για την επενδυτική τραπεζική και τα διεθνή χρηματοοικονομικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v