Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κολομβία: Συνετρίβη αεροσκάφος με 81 επιβαίνοντες

Το αεροσκάφος φέρεται να μετέφερε την ομάδα ποδοσφαίρου της Βραζιλίας Chapecoense Real. Υπάρχουν πληροφορίες για έξι επιζώντες.

Κολομβία: Συνετρίβη αεροσκάφος με 81 επιβαίνοντες

Αεροσκάφος με 81 επιβαίνοντες, που απογειώθηκε από τη Βολιβία με προορισμό το διεθνές αεροδρόμιο Medellin, συνετρίβη στην κεντρική Κολομβία, όπως μεταδίδει η Telegraph. Επίσημη πηγή ανακοίνωσε πως υπάρχουν έξι επιζώντες, όμως αναμένεται πως ο αριθμός των νεκρών θα είναι μεγάλος.

Το αεροσκάφος φέρεται να μετέφερε την ομάδα ποδοσφαίρου της Βραζιλίας Chapecoense Real. Η ομάδα θα έπαιζε στον τελικό Κυπέλλου της Νότιας Αμερικής με την Atletico Nacional. Ο τελικός αναβλήθηκε, σύμφωνα με το BBC. Μέσα ενημέρωσης της Βραζιλίας μεταδίδουν πως μεταξύ των επιζώντων είναι τρεις ποδοσφαιριστές.

"Επιβεβαιώθηκε, το αεροσκάφος με αριθμό αδείας CP2933 μετέφερε την ομάδα Chapecoense Real. Φαίνεται πως υπάρχουν επιζώντες", έγραψε νωρίτερα σε ανάρτησή του το αεροδρόμιο Jose Maria Cordova de Rionegro.

Σωστικά συνεργεία προσπαθούσαν να μεταφέρουν επιζώντες από το σημείο της συντριβής, όπως γνωστοποίησε η αρμόδια υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, όμως η επιχείρηση διάσωσης σταμάτησε λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών.

Ο δήμαρχος της πόλης Medellin, Federico Gutierrez, καθ' οδόν προς την ορεινή περιοχή έξω από την πόλη όπου συνετρίβη το αεροσκάφος, μίλησε για "τραγωδία τεραστίων διαστάσεων". 

Οι αρχές του αεροδρομίου Jose Maria Cordova του Μεντεγίν ανακοίνωσαν ότι το αεροσκάφος που συνετρίβη σήμερα είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου για βλάβη στα ηλεκτρικά συστήματα, το οποίο ελήφθη από τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου.

Δεν είναι ακόμα σαφές τι προκάλεσε τη συντριβή, ωστόσο τις τελευταίες ώρες στην περιοχή επικρατούσαν πολύ κακές καιρικές συνθήκες. 

 

 



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v