Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιαπωνία: Όγδοη συνεχόμενη πτώση στις πωλήσεις λιανικής τον Οκτώβριο

Οι πωλήσεις υποχώρησαν 0,1% σε σχέση με πέρυσι, αν και κατέγραψαν μηνιαία άνοδο της τάξης του 2,5%. Για τους πωλητές μεγάλης κλίμακας εμφάνισαν πτώση 1% σε ετήσιους όρους. Υποτονική παρέμεινε φέτος η ιδιωτική κατανάλωση στην Ιαπωνία.

Ιαπωνία: Όγδοη συνεχόμενη πτώση στις πωλήσεις λιανικής τον Οκτώβριο

Οι ιαπωνικές πωλήσεις λιανικής υποχώρησαν τον Οκτώβριο σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι. Πρόκειται για τον όγδοο συνεχόμενο μήνα πτώσεων, καθώς οι καταναλωτές παραμένουν προσεκτικοί με τις δαπάνες τους εν μέσω υποτονικής ανάπτυξης μισθών, αν και η υποχώρηση ήταν μικρότερη σε σχέση με προηγούμενους μήνες.

Οι πωλήσεις λιανικής υποχώρησαν κατά 0,1% σε ετήσιους όρους, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα το Υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Σε μηνιαία βάση, ωστόσο, οι πωλήσεις κατέγραψαν άνοδο 2,5% έπειτα από εποχική προσαρμογή. Ο Οκτώβριος ήταν ο δεύτερος μήνας μηνιαίας αύξησης, πράγμα που υπονοεί μια πρόσφατη βελτίωση στην τάση.

Για τους πωλητές λιανικής μεγάλης κλίμακας, οι πωλήσεις εμφάνισαν πτώση της τάξης του 1% σε ετήσια βάση, έπειτα από προσαρμογή βάσει της αλλαγής στον αριθμό καταστημάτων.

Όπως υπενθυμίζει το MarketWatch, η ιδιωτική κατανάλωση στην Ιαπωνία έχει παραμείνει υποτονική φέτος. Στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, η ιδιωτική κατανάλωση αναπτύχθηκε μόλις κατά 0,1% σε σχέση με το δεύτερο.

Στο μεταξύ, ξεχωριστά στοιχεία που έδωσε σήμερα το Υπουργείο Εσωτερικών Υποθέσεων και Επικοινωνιών κατέδειξαν επίσης μια όγδοη συνεχόμενη πτώση στην κατανάλωση των νοικοκυριών, η οποία κατέγραψε ετήσια πτώση 0,4% τον Οκτώβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v