Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ετοιμη να παραιτηθεί η πρόεδρος της Ν. Κορέας μετά από σκάνδαλο

"Το κοινοβούλιο θα αποφασίσει για το μέλλον μου, ακόμη και για την παραμονή στην εξουσία", δήλωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμα. Εμπλέκεται σε σκάνδαλο με παιδική της φίλη, που κατηγορείται ότι είχε πρόσβαση σε κυβερνητικά έγγραφα και ασκούσε κρυφά μεγάλη επιρροή.

Ετοιμη να παραιτηθεί η πρόεδρος της Ν. Κορέας μετά από σκάνδαλο

Η πρόεδρος της Νότιας Κορέας Παρκ Γκούν-χιε άφησε το κοινοβούλιο ν' αποφασίσει για την παραμονή της στην εξουσία, συμπεριλαμβανομένης και της ενδεχόμενης παραίτησής της.

"Το κοινοβούλιο θα αποφασίσει για το μέλλον μου, ακόμη και για την παραμονή στην εξουσία", δήλωσε η ίδια στη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματός της, καθώς πληθαίνουν αυτοί που ζητούν την παραίτησή της, γύρω από το πρόσφατο πολιτικό σκάνδαλο.

Σημειώνεται ότι το κοινοβούλιο της Νότιας Κορέας ήδη ετοίμαζε πρόταση αποπομπής της προέδρου, ενώ το ποσοστό αποδοχής της είχε πέσει στο 4%, το χαμηλότερο στην ιστορία της νοτιοκορεατικής προεδρίας.

Το σκάνδαλο στη Νότια Κορέα ξέσπασε όταν οι εισαγγελικές Αρχές κατηγόρησαν παιδική φίλη της προέδρου ότι είχε πρόσβαση σε κυβερνητικά έγγραφα και ασκούσε κρυφά μεγάλη επιρροή στην κυβερνητική πολιτική, μολονότι δεν κατείχε κανένα επίσημο αξίωμα.

Η φίλη της προέδρου έχει συλληφθεί ενώ οι εισαγγελικές Αρχές έχουν ζητήσει να μιλήσουν και με την ίδια την κ. Παρκ, κάλεσμα που οι συνήγοροί της έχουν απορρίψει.

Το σκάνδαλο έχει προκαλέσει σειρά μαζικών διαδηλώσεων υπέρ της παραίτησης της κ. Παρκ, αλλά και αιχμηρές αντιδράσεις από κόμματα της αντιπολίτευσης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v