Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lego: Φτιάχνει «πράσινο» εργοστάσιο στην Κίνα

Το εργοστάσιο, ύψους επένδυσης άνω των 100 εκατ. ευρώ, θα παράγει έως και το 80% των προϊόντων που πωλεί η εταιρία στην Ασία. Θα διαθέτει 20.000 ηλιακούς συλλέκτες που θα μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα πάνω από 4.000 μετρικούς τόνους ετησίως.

Lego: Φτιάχνει «πράσινο» εργοστάσιο στην Κίνα

Η Lego πηγαίνει στην Κίνα. Άνοιξε ένα εργοστάσιο στην ανατολική επαρχία Zhejiang, η παραγωγή του οποίου αναμένεται να παράσχει έως και το 80% των προϊόντων που η δανική εταιρία παιγνιδιών πωλεί στην αγορά της Ασίας.

Πρόκειται για μία επένδυση άνω των 100 εκατ. ευρώ (106 εκατ. δολάρια) και θα προσφέρει απασχόληση σε 1.200 άτομα.

Το εργοστάσιο θα είναι φιλικό προς το περιβάλλον καθώς ένα μέρος της ενέργειας που θα καταναλώνει θα προέρχεται από ήπιες μορφές. Για παράδειγμα, το εργοστάσιο βρίσκεται στη διαδικασία να προμηθευτεί 20.000 ηλιακούς συλλέκτες τους οποίους θα εγκαταστήσει στη στέγη του τους επόμενους λίγους μήνες. Με τον τρόπο αυτό, η εταιρία εκτιμά ότι θα καταφέρει να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα πάνω από 4.000 μετρικούς τόνους ετησίως.

Από την άλλη πλευρά δεν θα πρέπει να υποτιμάται και το σημαντικό οικονομικό όφελος, καθώς οι συγκεκριμένοι συλλέκτες εκτιμάται ότι θα παρέχουν το 7% της συνολικής ηλεκτρικής ενέργειας του εργοστασίου.

Υπενθυμίζεται ότι η δανέζικη εταιρία έχει κάνει στροφή στις ήπιες μορφές ενέργειας. Το 2015, ο όμιλος Lego εγκαινίασε ένα υπεράκτιο αιολικό πάρκο στη Βόρεια Θάλασσα. Στόχος της εταιρίας μέχρι το 2020 είναι η αντικατάσταση της ενέργειας που χρησιμοποιεί για να κατασκευάσει τα παιχνίδια της και η οποία προέρχεται από συμβατικές πηγές με μια ισοδύναμη ποσότητα ενέργειας που θα παράγεται από ανανεώσιμες πηγές.

Η δανική εταιρία υπερηφανεύεται για τα πράσινα διαπιστευτήριά της και το ανακοίνωσε ότι δεν θα ανανεώσει τη σύμβασή της με την πετρελαϊκή εταιρία Shell.

Το εργοστάσιο στην Κίνα εντάσσεται στο πλαίσιο ενός συνολικότερου προγράμματος επέκτασης της εταιρίας στην ασιατική αγορά. Σημειώνεται ότι προσφάτως η Lego εγκαινίασε στη Σαγκάη το μεγαλύτερο κατάστημα λιανικής πώλησης στον κόσμο.

Πηγή: Premium.paratiritis.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v