Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι βρετανικές αρχές ζητούν διαχωρισμό της BT από την Openreach

Οι αρχές εξέφρασαν φέτος ανησυχίες για τον ανταγωνισμό, ωστόσο η εταιρία τηλεπικοινωνιών απέρριψε τις προτάσεις τους για μεγαλύτερη ανεξαρτησία του βραχίονα υποδομών, Openreach. Τώρα η Ofcom θα ενημερώσει την Κομισιόν για τις κινήσεις της.

Οι βρετανικές αρχές ζητούν διαχωρισμό της BT από την Openreach

Η ρυθμιστική αρχή που είναι αρμόδια για τη βρετανική βιομηχανία τηλεπικοινωνιών, Ofcom, ανακοίνωσε σήμερα ότι προχωρά με επίσημη ειδοποίηση με την οποία θα απαιτήσει από την BT Group να διαχωρίσει το βραχίονά της για τις υποδομές, Openreach, αφότου η εταιρία τηλεπικοινωνιών δεν κατάφερε να προσφέρει προτάσεις για την επίλυση ανησυχιών για μονοπώλιο.

Νωρίτερα φέτος, η βρετανική αρχή είχε ζητήσει από την επιχείρηση δικτύων της BT να γίνει ξεχωριστή εταιρία με δικό της συμβούλιο, ωστόσο δεν έκανε έκκληση για πλήρη διαχωρισμό των επιχειρήσεων εκείνη τη στιγμή.

Η κίνηση που πρότεινε η Ofcom απορρίφθηκε από την ΒΤ, η οποία όμως υποστήριξε ότι θα προχωρήσει σε «σημαντικές αλλαγές στη διακυβέρνηση» του βραχίονά της, περιλαμβανομένου του σχηματισμού νέου συμβουλίου και μεγαλύτερης ανεξαρτησίας σε ό,τι αφορά στον προϋπολογισμό.

Η BT είχε δηλώσει ότι ο νομικός διαχωρισμός ήταν υπερβολή και παράλληλα απέρριψε τις προτάσεις της αρχής βάσει των οποίων η Openreach θα είχε δικό της δίκτυο περιουσιακών στοιχείων και προσωπικού.

Η Ofcom ανακοίνωσε σήμερα πως ετοιμάζεται να ειδοποιήσει την Κομισιόν για την πρόθεσή της να εφαρμόσει σχέδια, με τα οποία θα απαιτήσει τον νομικό διαχωρισμό της Openreach ώστε να γίνει ανεξάρτητη οντότητα.

«Στη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, παραμένουμε ανοικτοί στην ΒΤ ώστε να κλείσει το κενό μεταξύ των προτάσεών της και του τι είναι απαραίτητο για να επιλυθούν οι ανησυχίες μας για τον ανταγωνισμό», εξήγησε η αρχή σύμφωνα με το MarketWatch.

H BT δεν έχει απαντήσει επισήμως στο τελευταίο αυτό αίτημα της Ofcom.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v