Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κολομβία: 76 νεκροί από τη συντριβή του αεροσκάφους

Πληροφορίες για έξι επιζώντες. Άγνωστα ακόμα τα αίτια της συντριβής, όμως το αεροσκάφος είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου για βλάβη στα ηλεκτρικά συστήματα.

Κολομβία: 76 νεκροί από τη συντριβή του αεροσκάφους

Στους 76 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τη συντριβή του αεροσκάφους στην κεντρική Κολομβία, στο οποίο επέβαιναν 81 επιβάτες και μέλη πληρώματος. Το αεροσκάφος, το οποίο μετέφερε την ομάδα ποδοσφαίρου της Βραζιλίας Chapecoense Real, είχε απογειωθεί από τη Βολιβία με προορισμό το διεθνές αεροδρόμιο Medellin.

Λίγο νωρίτερα επίσημη πηγή ανακοίνωσε πως υπάρχουν έξι επιζώντες, όμως αναμένεται πως ο αριθμός των νεκρών θα είναι μεγάλος. Μεταξύ των επιζώντων φέρεται να είναι και τρεις ποδοσφαιριστές. 

"Επιβεβαιώθηκε, το αεροσκάφος με αριθμό αδείας CP2933 μετέφερε την ομάδα Chapecoense Real. Φαίνεται πως υπάρχουν επιζώντες", έγραψε νωρίτερα σε ανάρτησή του το αεροδρόμιο Jose Maria Cordova de Rionegro.

Το αεροπλάνο, που μετέφερε στην Κολομβία ποδοσφαιριστές, μέλη του τεχνικού επιτελείου και της διοίκησης, καθώς επίσης και δημοσιογράφους, συνετρίβη κατά την πορεία του προς τον διεθνή αερολιμένα του Μεντεγίν.

Οι αρχές του αεροδρομίου Χοσέ Μαρία Κόρντομπα του Μεντεγίν ανακοίνωσαν ότι το αεροσκάφος είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου για βλάβη στα ηλεκτρικά συστήματα, το οποίο ελήφθη από τον Πύργο. Δεν είναι ακόμα σαφές τι προκάλεσε τη συντριβή, ωστόσο τις τελευταίες ώρες στην περιοχή επικρατούσαν πολύ κακές καιρικές συνθήκες. 

Η ίδια αεροπορική αρχή ανέφερε ότι το αεροσκάφος, που προερχόταν από τη Βολιβία, μετέφερε 72 επιβάτες και 9 μέλη πληρώματος και συνετρίβη στο Σέρο Γκόρντο, κοντά στην πόλη Λα Ουνιόν.


Ο δήμαρχος της πόλης Λα Σέχα, Ελκίν Οσπίνα, ανέφερε ότι 25 επιβάτες έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με πληροφορίες των διασωστών. Την πληροφορία μετέδωσε στο Twitter ο δημοσιογράφος Martin Mazur, όπως αναφέρει o Guardian. Σφοδρή βροχόπτωση, πάντως, διέκοψε τις επιχειρήσεις διάσωσης στον τόπο συντριβής του αεροσκάφους.

Ο δήμαρχος της πόλης Medellin, Federico Gutierrez, καθ' οδόν προς την ορεινή περιοχή έξω από την πόλη όπου συνετρίβη το αεροσκάφος, μίλησε για "τραγωδία τεραστίων διαστάσεων". 

 

 Η μοιραία πορεία της πτήσης



Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το αεροσκάφος, που προερχόταν από τη Βολιβία, μετέφερε 72 επιβάτες και 9 μέλη πληρώματος και συνετρίβη στο Σέρο Γκόρντο, κοντά στην πόλη Λα Ουνιόν, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.



Η οδική πρόσβαση στο σημείο της συντριβής, που βρίσκεται σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από το Μεντεγίν, δεν είναι δυνατή λόγω «των καιρικών συνθηκών», σύμφωνα με τις αρχές του αεροδρομίου.

Η ποδοσφαιρική ομάδα του Chapecoense δεν έχει εκδώσει ανακοίνωση. Οι ποδοσφαιριστές της μετέβαιναν στο Μεντεγίν για να αντιμετωπίσουν την Atletico Nacional στον τελικό της Copa Sudamericana.






ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v